Romania ar putea primi credite de 1,5 miliarde de dolari de la Banca Mondiala

14 iunie 2006

Noua strategie a Bancii Mondiale este sa sprijine Romania pentru a se integra cat mai usor in randul tarilor europene. Astfel, este foarte probabil ca in anii urmatori in conturile din Romania sa intre credite in valoare totala de 1,5 de miliarde. Suportul pe care Banca Mondiala il va acorda Romaniei... in valoare de 450-550 milioane de dolari anual, nu se va limita doar la aceste credite substantiale. Astfel ne vom putea baza si pe asistenta tehnica si logistica a Bancii Mondiale.

Catalogata drept o tara cu venituri medii, Romania a obtinut de la Banca Mondiala, din 1990 si pana in prezent, peste 5 miliarde de dolari. Acest ajutor a creat un cadru benefic cresterii economice, dar cu toate progresele inregistrate pana acum nu reusim totusi sa-i multumim pe cei de la Banca Mondiala. Inca ne mai confruntam cu probleme si de aceea  reformele sunt imperative. Din populatia tarii, un procent de 25% este ocupat de cei care traiesc inca sub pragul saraciei, iar provocarile lansate de aderarea la UE sporesc necesitatea unei dezvoltari vizibile a economiei. In aceste conditii, Romania are posibilitatea sa obtina facilitati de management al riscului si de garantii.

Vaccin international pentru afectiuni mioritice

Schimbarile care se doresc vizeaza in principal impulsionarea reformelor structurale si institutionale, singurele ce pot incuraja  de altfel cresterea economica, reducerea saraciei, imbunatatirea administratiei si a scectorului public, precum si promovarea incluziunii sociale. O parte din aceaste suma a intrat deja in tara, prin aprobarea primelor proiecte din cele 26 planuite. Astfel, un credit de 130 milioane de dolaridestinate reformei juridice si un imprumut de 60 milioane de dolari pentru economie au fost aprobate in urma cu cateva luni. In anul acesta si in cel viitor, Banca Mondiala va sustine financiar si logistic Romania in reforma justitiei, a serviciilor municipale si infrastructurii de transport. La capitolul de incluziune sociala a inceput deja sa se lucreze, tara noastraprimind deja 58.5 milioane de dolari. Asteptem acum sa vedem in ce masura aceste credite vor aduce schimbari si daca ele se vor ridica de aceasta data la nivelul asteptarilor celor ce stau cu ochii pe noi.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro