Proiectele rezidentiale de lux impanzesc Capitala

27 iulie 2006

Investitiile in cartiere rezidentiale de vile si apartamente au inflorit in ultimii 2-3 ani in Capitala, cea mai vizata in acest sens fiind zona de nord. Aceste locuinte se adreseaza in cea mai mare parte a lor celor cu venituri foarte mari, conditii in care clasei de mijloc si celor ... cu venituri mai mici nu le ramane decat sa aleaga din oferta de locuinte construite inainte de 1989. Acest lucru il remarcau de curand si oficialii BNR, care puneau cresterea accelerata a preturilor pe piata imobiliara pe seama unei lipse a ofertelor de locuinte noi la preturi accesible, in conditiile in care marea majoritate a proiectelor rezidentiale ce se dezvolta se adreseaza celor cu multi bani. 

Un nou astfel de proiect cu locuinte de lux incepe sa se contureze in zona nordica a Bucurestiului. Este vorba despre complexul NeoPeninsula, situat in estul Capitalei, in zona Heliade intre Vii, marginit la nord si est de raul Colentina si  si Lacul Fundeni.  Constructia complexului va incepe in luna noiembrie 2006 si primele 2 turnuri cu 16 etaje vor fi finalizate in termen de 18 luni. in total complexul va oferi 2.700 de unitati: garsoniere, apartamente cu 2, 3 si 4 camere si apartamente de lux cu terase la ultimele etaje ale turnurilor.

Complexul este dezvoltat de NeoCity Group Romania, investitia ridicandu-se la 300 milioane de euro. NeoPeninsula se va intinde pe o suprafata de 140.000 mp si va  include 16 turnuri cu 14 pana la 24 de etaje, 50.000 mp de spatiu verde – parc interior si locuri de joaca pentru copii, parcari acoperite cu 1 sau 2 nivele, o zona comerciala si locuri de agrement pentru copii si adulti, totul protejat prin imprejmuire. Blocurile vor fi amplasate la distante mari unul de celalalt,  fiind separate de alei si spatii verzi largi.  Mai mult, amplasarea cladirilor este proiectata sa ofere fiecarui apartament in parte o vedere privata, fara a fi orientate spre cladirile invecinate, asigurand astfel intimitatea locuitorilor. Cele mai atractive facilitati pe care le va oferi NeoPeninsula sunt: plaja privata, terenuri de tenis, fotbal si baschet, piscina, centru de sport, restaurante, cafenele, club acvatic, gradinita.

Neocity Group este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari care activeaza pe piata romaneasca. Compania a anuntat la inceputul acestui an investitii de 1 miliard de euro pentru Romania in perioada 2006 – 2009. Grupul va dezvolta si alte proiecte imobiliare, printre care: NeoPark, NeoForest, NeoResidence, Neocity III.

Bogdan Popescu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro