Primaria... Voastra, vrea Metroul

21 martie 2007

Primaria Municipiului Bucuresti a discutat cu primul ministru trecerea la municipalitate a companiei Metrorex, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, si are in vedere transformarea metroului in cea mai importanta cale de transport public, a declarat primarul general, Adriean Videanu.

"Am avut o discutie cu primul ministru pentru trecerea la municipalitate a metroului. In Bucuresti, distanta intre doua statii de metrou este in medie de 1,5-1,8 kilometri fata de 600-800 metri in Uniunea Europeana. Va trebui sa trecem la o indesire a statiilor de metrou", a spus Videanu marti, la un seminar pe tema investitiilor publice.

El a mentionat ca strategia de extindere a metroului este planificata pe sapte-opt ani si mai are in vedere realizarea a doua zone importante, respectiv linia de metrou Drumul Taberei - Colentina si Piata Victoriei - Otopeni.

Videanu a precizat ca transportul cu metroul ar trebui sa fie principalul mijloc de transport in comun, reteaua de autobuze fiind doar o varianta suplimentara.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro