Pasajul Basarab va fi construit de un consortiu italo-spaniol

14 iunie 2006

Consortiul italo-spaniol Astaldi S.p.A - FCC  Constuccion SA a castigat licitatia organizata de Primaria Capitalei pentru construirea controversatului Pasaj Basarab. Principalele criterii pentru alegerea firmei castigatoare au fost pretul, solutia tehnica aleasa si durata de executie a proiectului. Oferta italo-spaniolilor cuprinde un pret de aproape 400 de milioane de euro ... si o perioada de constructie de 28 de luni. La aceasta licitatie au participat 7 consortii de firme de constructii din mai multe tari europene.

Directorul Directiei Transporturi, Drumuri, Siguranta Circulatiei din Primaria Bucuresti, Gheorghe Udriste, a precizat in conferinta de presa organizata cu ocazia anuntarii castigatorului licitatiei, ca solutia tehnica aleasa este radical diferita fata de proiectul conceput initial.

Proiectul Pasajului Basarab a fost initiat in 2000 de fostul primar Traian Basescu si a ridicat numeroase controverse, venite atat din partea consilierilor PSD din opozitie, cat si din a locuitorilor din zona in care va fi construit. Acestia se tem de eventualele problemele legate de poluare, vibratii si distanta mica a blocurilor fata de lateralele rampei.

Traseul pasajului din Bdul Nicolae Titulescu in apropierea intersectiei cu Bdul Al.I. Cuza, supratraverseaza Calea Grivitei, apoi liniile ferate, Bdul Dinicu Golescu, inscriindu-se pe Soseaua Orhideelor – Giulesti – Podul Grozavesti existent, revenind la sol pe Soseaua Grozavesti. Proiectul prevede amenajarea unor bretele de legatura atat la Calea Plevnei, Soseaua Giulesti, cat si pe Calea Grivitei, in ambele sensuri de circulatie, pentru realizarea legaturii arterelor de penetratie cu inelul principal de circulatie. Pasajul va fi traversat si de o linie de tramvai. In mijlocul constructiei va fi amenajata o statie, care va face legatura atat cu peronul Garii de Nord si Gara Basarab, cat si cu metroul de la Basarab. Lungimea traseului va fi de 1.900m.

Bogdan Popescu 
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro