O afacere pentru femei, 50.000 de dolari

11 august 2006

Daca vrei sa intri in afaceri abordand un domeniu care iti poate deveni hobby, ai in vedere conceptul american de franciza "Contours Express" (lant de sali de fitness). Acesta se adreseaza femeilor dinamice, care vor sa-si mentina tonusul muscular printr-un ritm de antrenament sustinut si eficient. Lantul "Contours Express" a avut... cea mai rapida expansiune pe continentul de peste ocean (peste 400 de unitati in numai cativa ani de la aparitie). In curand, reteaua isi va extinde activitatea si in Romania.
 
Investitia initiala

Afacerea necesita o investitie totala initiala de maximum 50.000 dolari, suma in care sunt incluse toate costurile de start-up: taxa de franciza (12.500 dolari), echipamentele (aproximativ 20.000 dolari), precum si cheltuielile de amenajare. Spatiul alocat clubului de fitness "Contours Express" trebuie sa masoare 120-150 mp. Cu siguranta, un sistem de business verificat este mai eficient si iti imbunatateste sansele de succes.
 
Francizatul va fi pregatit la nivel profesionist si cu ajutorul manualelor si al inregistrarilor video, in tot ceea ce implica operarea afacerii: vanzari, marketing, nutritie, exercitii si tehnici. Cei care au optat pentru o astfel de afacere vor fi abonati automat la un newsletter lunar. Acesta va include idei pentru marirea numarului de membrii ai clubului, idei pentru imbunatatirea serviciilor oferite, precum si informatii privind ultimele tendinte din domeniul fitness-ului. Mai mult, francizatii vor avea acces la forumul si la pagina de internet a companiei, putand astfel sa intre in contact si sa schimbe informatii cu ceilalti francizati.
 
Echipament si programe de exercitii personalizate

Prin ce se disting serviciile "Contours Express" de alte sali de intretinere corporala? Atat echipamentul cat si programele de exercitii fizice destinate exclusiv femeilor (clientul unic) sunt personalizate. "Contours Express" asigura un cadru confortabil, intim, relaxant si incurajator, fara stress-ul si competitia indusa de prezenta barbatilor in aceeasi sala de fitness.
 
In aceste centre, femeile beneficiaza de exercitii programate pe 16 tipuri de aparate, timp de 29 de minute, alternandu-le pe cele pe baza de greutati (special concepute pentru femei) cu cele pentru relaxarea muschilor. Acestea vor fi asociate cu programe nutritionale pentru a imbunatati atat felul in care arata dar, si mai important, parerea in legatura cu propria persoana. Doamnele care vor urma aceste programe au unele avantaje: isi imbunatatesc densitatea oaselor, beneficiaza de echipamente special concepute pentru femei, iar rezultatele sunt vizibile intr-un timp mai scurt. Astfel, dupa doar 29 de minute, participantele la antrenament isi vor intari si tonifia toate grupele majore de muschi, timp in care au ars 600 de calorii.
 
Nu este nevoie de experienta in domeniu!

Nu trebuie sa fi fost sportiv de performanta sau sa ai cunostinte de fitness. Sistemul este astfel proiectat pornind de la premisa ca francizatii nu au avut nici o tangenta cu acest domeniu, ca nu au nici un fel de experienta sau cunostinte in domeniu inainte de a deschide un "Contours Express Fitness Club".

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro