Mai multe proiecte de finantare destinate companiilor din Romania

27 septembrie 2006

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda subsidiarei Grupului Financiar Banca Transilvania, BT Leasing Transilvania IFN S.A. (BTL), un credit in valoare de 5 milioane euro, in scopul finantarii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. BERD ofera BTL posibilitatea de a acorda noilor clienti IMM credite pana la 125.000 euro. Creditul este acordat pe baza Facilitatii de leasing destinata IMM-urilor, proiect initiat de Uniunea Europeana, in colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Kurt Geiger, Business Group Director la BERD, responsabil de domeniul Institutiilor Financiare, declara ca “IMM-urile din Romania au nevoie de acces mai facil la mecanismele de finantare, iar dezvoltarea acestui sector reprezinta un factor crucial, sub aspect economic. Proiectul va constitui un exemplu pentru celelalte companii de leasing care urmaresc sa patrunda sau sa isi consolideze pozitia pe piata operatiunilor de leasing adresate IMM-urilor”.

Facilitatea de Finantare a intreprinderilor mici si mijlocii, program initiat in parteneriat, de catre Comisia Europeana si de BERD, are in vedere acordarea de sprijin economic intreprinzatorilor, prin facilitarea accesului la diverse surse de finantare. Pe baza acestui proiect regional care vizeaza 11 state, BERD va acorda fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro, dintre care 1.041,5 milioane euro reprezinta sume angajate in proiecte semnate pana in prezent.

Din anul 1999, momentul lansarii acestei facilitati, Comisia Europeana a contribuit cu 157 milioane euro, in scopul finantarii si acordarii de asistenta tehnica. Programul Phare reprezinta principalul mijloc de cooperare financiara si tehnica dintre Uniunea Europeana si tarile candidate la aderare.

Pana in prezent, BT Leasing Transilvania a facut dovada unei evolutii favorabile in ceea ce priveste finantarea IMM-urilor, reusind sa imbine cresterea economica accelerata si mentinerea calitatii portofoliului de leasing. Compania beneficiaza de sprijin financiar pe termen lung din partea principalului actionar, Banca Transilvania. Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 15% din capitalul social al Bancii Transilvania.

Titus Nicoara, Directorul General al BT Leasing Transilvania, afirma: “Compania noastra este un furnizor regional de servicii de leasing. Acest credit favorizeaza crearea unui portofoliu extins de clienti IMM din intreaga tara, contribuind, in acelasi timp, la consolidarea economiei nationale”.

Ionut Patrahau, Directorul General Adjunct al Bancii Transilvania, adauga: “In calitate de actionar principal in cadrul BT Leasing, Banca Transilvania va sprijini demersul acestei companii de a raspunde cererii de dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii. Suntem siguri ca banca este un exemplu in acest sens, fiind recunoscuta pentru orientarea sa spre domeniul IMM si pentru increderea pe care o are in spiritul antreprenorial romanesc”.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro