Locuinte de lux la preturi acceptabile

20 iunie 2006

Piata rezidentiala continua sa tina capul de afis deoarece este dinamica, iar diferentele dintre cerere si oferta aduc oportunitati foarte bune pentru dezvoltatori. Directorul "Vanzari Rezidentiale" Regatta, Robert Teodorescu, considera ca developerii nu sunt singura parte implicata in piata imobiliara. Consumatorii, potentialii clienti sunt cei care dau tonul pietii reprezentand cererea. Degeaba ai oferta daca nu ai cerere pentru aceasta! Tocmai pentru a raspunde cererii existente in acest moment, dezvoltatorii concep si livreaza proiecte cu un raport cat mai bun calitate/pret. Acest lucru este imperativ intr-un mediu marcat de cresterea preturilor materialelor de constructie, a manoperei si, mai ales, a terenurilor.

Preturile au tentinta de crestere

Cu toate ca se anunta mai multe proiecte noi pentru urmatorii doi ani, piata semnaleaza continua crestere a preturilor. Chiar de la finele acestui an se asteapta majorari ale preturilor pe segmentul rezidential. Pretul fiind dupa locatie unul dintre factorii care conteaza cel mai mult in decizia de cumparare. Dezvoltatorii incearca sa ofere produse cu preturi cel putin acceptabile si calitate ridicata, care sa-l justifice, potrivit analizei elaborata de compania de imobiliare Regatta.

Luand un exemplu din piata, in cea mai cautata zona, cea de nord, cele mai bune preturi sunt intalnite la ansamblul "Phoenix", complex rezidential de lux ce ofera 50 de apartamente la numai 900E/mp construit. Datorita pretului exceptional si a cunoasterii amanuntite a cererii pietei, compania Regatta, agentul exclusiv al Phoenix, a vandut intr-un timp record 60% din ansamblu. Localizat in zona Straulesti-Sisesti, in apropiere de restaurantul "Doi Cocosi", complexul compus din patru blocuri pe structura P+4 (3 blocuri) si P+3 (un bloc) este in stadiu avansat de constructie, urmand a fi finalizat in martie 2007. Acestea au subsol comun, cu 1-2 locuri de parcare si boxa pentru fiecare apartament. Imobilele ofera 37 de apartamente cu 3 camere si 13 apartamente cu 4 camere. Suprafata apartamentelor de 3 camere variaza intre 91-106 mp, iar cea a apartamentelor cu 4 camere intre 118-126 mp. Acest complex este conceput astfel incat sa poata imbina armonios utilul, modernul si frumosul. Va exista o zona verde, exclusiv pietonala, amenajata cu alei, locuri de joaca pentru copii. In acelasi timp ansamblul va beneficia de paza, accesul in incinta fiind atent supravegheat.

Capitala se extinde spre nord

Urmand trendul tuturor marilor orase, Bucurestiul s-a dezvoltat masiv si continua sa-si extinda zona de nord. Departe de ariile industriale, cat mai aproape de drumurile catre zonele turistice (Valea Prahovei, etc.), beneficiind de infrastructura, zona de nord ofera cel mai atractiv areal rezidential. Comparand cei 900E/mp construit oferiti de "Phoenix" cu preturi de peste 1,000E/mp - construit (care poate ajunge si la cca. 1,800-2,000E/mp construit) – se observa ca este cel mai mic pret din zona, oferind cel mai bun raport calitate/pret. Cu facilitati si dotari moderne, amenajari de calitate, "Phoenix" este un ansamblu ce se conformeaza cererii pietei, sunt de parere analistii companiei Regatta. Zona Straulesti-Sisesti este in continua evolutie. Ar putea fi numita Pipera II, deoarece compania Regatta estimeaza ca se va dezvolta cu aceeasi viteza si forta ca si Pipera. Avantajele acestei zone sunt de invidiat. Aproape de natura, cu vedere la lac.

Proiect rezidential pentru clasa medie, "West Park"

Ramanand in sfera blocurilor, unul dintre cele mai solicitate segmente de piata potrivit specialistilor este zona de vest a Capitalei. Aceasta va ocupa locul II in preferintele bucurestenilor, urmand se va dezvolte din ce in ce mai mult. Aici se construieste unul dintre cele mai ample proiecte rezidentiale, "West Park". Prin "West Park", clasa medie va putea beneficia de locuinte de calitate, chiar daca apartamentele nu vor avea suprafete de sute de metri patrati. Avantajul acestora este conceptia spre a gestiona cat mai eficient costurile de intretinere fiind bine izolate si atent compartimentate. Facilitati aditionale foarte importante sunt garajele si existenta gradinitei, supermarketului si cabinetului medical.

Aveti toate facilitatile, inclusiv pachete de creditare ipotecara!

West Park este localizat in cartierul Militari, insumand o suprafata totala de 30,000 mp ce ofera spatii de "respiro" generoase celor 10 cladiri care il vor constitui. Tipurile de apartamente oferite sunt cu doua, trei si patru camere. Structura acestora este living, bucatarie si dormitoare, fiecare dintre acestea avand propria baie in imediata vecinatate a camerei deservite. Finisajele si dotarile disponibile vor fi de cea mai buna calitate: parchet, gresie, termopan, centrala termica. Parcarea disponibila va fi atat supra cat si subterana. Toate aceste facilitati sunt disponibile la cel mai bun pret de la 875E/mp constuit. Pentru cei interesati, care doresc colaborarea cu o banca, exista disponibile pachete de creditare ipotecara in conditii speciale, oferite chiar de dezvoltator in parteneriat cu o banca lider din Romania, precizeaza analistii companiei Regatta.

Analisti recomanda sa va cumparati casa acum

Succesul West Park este probat de vanzarea prin Regatta, agentul sau exclusiv, a 20% din proiect la numai doua saptamani de la lansare. Prima faza de constructie deja a inceput si va dura aproximativ un an si jumatate, in aceasta perioada ridicandu-se doua blocuri P+7 si doua cu P+10. Imediat ce structurile acestora vor fi finalizate se va trece la faza a doua a proiectului. West Park vine in intampinarea unei cereri mari pentru locuinte de calitate amplasate in oras, in cartiere. Analistii mai spun ca acum este un moment foarte prielnic pentru a achizitiona o asemenea proprietate deoarece are valoare de investitie. Un apartament poate fi folosit personal de cumparator sau poate fi valorificat, de ce nu, prin inchiriere.

Cele mai bune proiecte rezidentiale

 Nume  Locatie Nr. apartamente  Pret mediu / mp construit
West Park  Militari  488  875 Euro
Phoenix  Straulesti-Sisesti  50  900 Euro
Young’s Apartment  Ghencea  28  980 Euro
Planorama  Colentina  1.104  1000 Euro
Jupiter  Berceni  188  1.250 Euro
Asmita Gardens  Splaiul Unirii  788  1.360 Euro
Central Park  Stefan cel Mare  450  1.428 Euro
Sema Park  Complex Semanatoarea  1.200  1.500 Euro
Adama  Sos. Nordului  27  1.785 Euro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro