Infractiunile din spatiul virtual continua sa fie extrem de numeroase

21 martie 2007

Cyber-infractiunile, asa cum sunt numite in raportul intocmit de Biroului Federal de Investigatii infractiunile desfasurate prin internet, sunt extrem de numerose in Statele Unite. Anul trecut  - 207.492 de americani au depus plangeri dupa ce au fost fraudati pe internet, iar pierderile s-au ridicat la 198,4 milioane de dolari. Fraudarea via internet a inregistrat cele mai numeroase sesizari, pagubitii plangandu-se ca produsele cumparate online nu erau aceleasi cu cele pe care le primeau, 44,9 la suta dintre plangeri fiind pentru acest lucru. Apoi diferitele produse cumparate online sau banii platiti pentru ele nu au mai ajuns la destinatar, in 19 la suta din cazuri. In medie, pagubitii au pierdut anul trecut cate 5.100 de dolari.

        
O alta escrocherie, pentru care s-au primit 115 plangeri anul trecut si circula via email, era cea in care escrocul cerea bani pentru a nu-l omori, prin intermediul unui asasin platit, pe cel care primea mail-ul. Trei sferturi dintre cei care au cazut in plasa sunt barbati, majoritatea rezidenti din California, New York, Florida, Texas, Illinois, Pennsylvania si Tennessee. Desi majoritatea celor pacaliti proveneau de pe teritoriul Statelor Unite, un numar insemnat al celor care au fost pacaliti de acest mail s-a inregistrat si in Marea Britanie, Nigeria, Canada, Romania si Italia.
     
Aproximativ 61,2 procente dintre plangeri au fost trimise de barbati, jumatate dintre ei cu varste cuprinse intre 30 si 50 ani. Insa barbatii au pierdut in medie 1,69 dolari pentru fiecare dolar pierdut de femei. Majoritatea plangerilor (74 la suta) au fost trimise prin email si doar 36 la suta prin intermediul website-urilor.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro