Impact s-a lansat la categoria I la Bursa de Valori Bucuresti

22 iunie 2006

Actiunile companiei imobiliara Impact se tranzactioneaza incepand din aceasta saptamana la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. Impact devine astfel devine prima reprezentanta a sectorului de dezvoltare imobiliara care activeaza la categoria I a BVB. Societatea doreste sa devina una dintre companiile cele mai lichide si performante de la Bursa... care sa respecte regulile de guvernanta corporativa. De asemenea, titlurile Impact se tranzactioneaza la Bursa Monetar-Financiara de la Sibiu, efectuandu-se tranzactii futures cu scadenta pe 2-3 luni in avans.

In cei 15 ani de activitate Impact a reusit sa se faca cunoscut prin cele 15 ansambluri rezidentiale, 1.000 de case construite si peste 100 de distinctii obtinute. Cota de piata a companiei, calculata la sfarsitul anului 2005 este de 18 procente in Bucuresti si 3,5 la nivelul intregii tari.

Zestrea Impact

Din momentul lasarii pe piata compania s-a impus prin proiecte de mare anvergura. In momentul de fata din patrimoniul companiei, cele 13 proprietati ale Impact sunt evaluate la 82.466.000 euro, iar valoarea activelor neevaluate este de 46.600.000 euro. Cele mai importante si mai noi proiecte ale Impact sunt localizate atat in Bucuresti cat si in provincie si sunt dedicate atat spatiilor de locuit, cat si spatiilor de birouri si cele comerciale. 

Proiectul GreenField este localizat in partea de nord a capitalei. Se intinde pe o suprafata de 5.7 hectare si este format din 200 de unitati locative (vile individuale si apartamente). Valoarea totala a tranzactiei a fost de 29.3 miliarde de lei si cuprinde doua ansambluri: Blue si Rubin.

Ansamblul Blue, lansat in octombrie 2005 este cel mai nou ansamblu rezidential al companiei Impact. Suprafata terenului este de 30.000mp si cuprinde 46 de locuinte individuale. Ansamblul Rubin are o suprafata mai mica, de 26.800 mp pe care sunt amplasate 34 de locuinte si 120 de apartamente in vile tip bloc.

Un alt proiect cu care Impact se lauda este Construdava I, II si III. Construdava I a inceput deja sa fie ridicata si se asteapta ca la finele lunii august sa fie taiata panglica de inaugurare. Tranzactia intre Impact si European Property Convergence Company s-a ridicat la 19 milioane de euro. Aceasta cladire, amplasata in nordul Bucurestiului, langa lacul Pipera, va fi primul building Clasa A din Romania. Intins pe 18.100 mp si cu 11 etaje, Construdava I va fi reprezentata de doua corpuri distincte de cladire in care vor fi 70% birouri, 12% spatii comerciale, 5% sali de conferinte, 4% restaurante si 3% sedii de banca.

Pentru viitor, Impact pregateste si Construdava II si III ale caror constructie vor incepe spre finele anului 2006 si vor dura 24 de luni. Acestea sunt destinate in special birourilor si pe plan secundar spatiilor comerciale. Totodata ele vor beneficia si de 200 locuri de parcare noi.

Strategia Impact nu exclude provincia. Oportunitatile ce vin din afara capitaleisunt incurajatoare. Astfel, Impact are un proiect si pentru Constanta. Botezat Zenit, noul produs Impact va incepe sa prinda contur in semestrul III din 2006. Destinat locuintelor, acest proiect se va intinde pe 80.200 mp si va cuprinde in final 653 de locuinte dispuse in 125 de vile de tip Prestige, Junior si Freedom si 528 de apartamente.

Alte doua marci Impact se vor gasi in Cluj-Napoca, dar si pe litoral. Compania are programat un cartier rezidential in Cluj-Napoca, primul de acest gen din oras. El va fi realizat printr-un parteneriat public-privat cu Primaria Cluj-Napoca si va ocupa cam 203 hectare. Pentru Cartierul Tineretului sunt propuse spatii de comert si servicii, birouri, spatii publice si de agrement, precum si locuri de parcare.

Nici litoralul «nu scapa » proiectelor de extindere ale companiei Impact. In Neptun, la inceputul anului 2007 va fi ridicat un complex destinat oamenilor de afaceri din Romania si din strainatate si va cuprinde vile, apartamente, un hotel, un restaurant si un club. Situat la 1 kilometru de plaja el va reprezenta in mod sigur o atractie pentru aceasta categorie exclusivista, care va trebui insa sa mai astepte pana in 2009, cand vor fi terminate si ultimele finsaje.

Ana Zidarescu
[email protected]
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro