IMMORENT investeste 400 milioane euro intr-un proiect urbanistic din Viena

11 iulie 2007

IMMORENT, in parteneriat cu ÖBB, a demarat de curand unul dintre cele mai mari proiecte de constructii de birouri din Viena. Incepand din 2010, IMMORENT va construi spatii de birouri cu o suprafata totala de 200 000 m² in locatia ÖBB, pe terenul unde in prezent se afla Südbahnhof. Din 2012, o mare parte din acest spatiu va fi inchiriat catre Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

 

Martin Huber (presedintele ÖBB),  Peter Tichatschek (Presedintele Comitetului Director al IMMORENT), Gerald Antonitsch (Director IMMORENT) si Michaela Steinacker (Managing Director ÖBB-Immobilienmanagement GmbH) au semnat contractul pe data de 3 iulie.

 

Din punctul de vedere al IMMORENT, "aceasta este o ocazie de a dezvolta un proiect remarcabil, intr-un decor urban interesant, care va schimba Viena pentru totdeauna," a declarat Directorul IMMORENT, Gerald Antonitsch. “O asemenea sansa ar entuziasma orice developer de proprietati."

 

Proiectul in ansamblu: Nodul de cai ferate al Garii Principale din Viena

Pana in 2013, ÖBB va construi noua gara principala in Viena, sau Hauptbahnhof, in zona unde se afla acum garile din zona de sud si de est. In colaborare cu Primaria orasului Viena, ÖBB creeaza un sit de 59 de hectare in jurul acestui important nod de transporturi internationale, situat la numai 2,5 kilometri de Catedrala Sf. Stefan. Alipirea garii de est cu cea de sud va elibera zone importante ca suprafata, care vor putea fi dezvoltate si utilizate de ÖBB-Immobilienmanagement GmbH.

 

Un nou centru financiar si de servicii

Un nou district se va forma in zona delimitata de Gürtel, Arsenalstraße, Gudrunstraße si Sonnwendgasse, continand birouri cu o suprafata de 550 000 m² - spatiu util total - si 5 500 apartamente noi. Acest district va fi completat de o gradinita, doua scoli si un parc. Infrastructura existenta a zonei va fi imbunatatita de un centru comercial de 20.000 m² al BahnhofCity, sau "Railway City", situat in imediata apropiere a garii centrale. Conform Presedintelui ÖBB-Holding, Martin Huber, obiectivul proiectului este "crearea celui mai mare centru financiar si de servicii din Austria, in jurul celei mai importante gari din Europa Centrala. Pentru atingerea acestui obiectiv, ÖBB utilizeaza intreaga sa experienta in domeniu, dorind sa faciliteze crearea unei noi dimensiuni in planificarea urbana."

Programul proiectului pana in 2012

In acest an, IMMORENT va invita arhitectii sa trimita proiecte pentru remodelarea acestei suprafete de 37 000 m². Proiectul final va fi selectat in primul trimestru al lui 2008. Este posibil ca lucrarile de constructie sa inceapa la jumatatea lui 2010. Prima cladire va fi finalizata in 2012, furnizand spatiu pentru aproximativ 4 000 persoane care vor lucra in birouri.

 

Finalizarea contractului intre ÖBB-Immobilienmanagement GmbH si IMMORENT este rezultatul unor negocieri sustinute. Michaela Steinacker, Managing Director al ÖBB-Immobilienmanagement, estimeaza ca acest prim proiect la scara mare va imprima un avant puternic dezvoltarii ulterioare a noului cartier al orasului. "Proiectul de constructie al IMMORENT si ocuparea ulterioara a cladirii respective de catre Erste Bank demonstreaza ca aceasta este o locatie extrem de atragatoare. Alti investitori si companii interesate vor urma acest exemplu. Deja exista discutii initiate in acest sens."

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro