IKEA a sosit

21 martie 2007

Astazi este mare zi- marea deschidere. Se lanseaza primul magazin IKEA in Romania. Si nu spunem ceva ce nu stiti. Retailerul de mobila a reusit o publicitate agresiva descoperind primul detaliu: departamentul de marketing functioneaza. La deschidere, Ikea estimeaza ca va fi vizitata de 10.000 de oameni, iar in prima sambata de functionare vor veni 50.000. Oficialii Ikea se asteapta anul acesta la un milioan de clienti. Suedezii se asteapta ca fiecare client sa cheltuiasca in medie 30 - 50 de euro in noul magazin.

Magazinul pentru care suedezii au investit peste 25 milioane euro are o suprafata de 26.000 metri patrati si va oferi consumatorilor 7.000 de articole de mobilier si accesorii care acopera toate ariile casei. Magazinul este aprovizionat in proportie de 10% cu articole din ceramica si textile de la furnizori din Romania, potrivit oficialilor Ikea. Magazinul cuprinde un showroom de mobila, un departament de accesorii si decoratiuni, o zona de joaca pentru copii si zone pentru servit masa.

Gama de produse acopera toate ariile casei: sufragerie, dormitor, birou, baie, camera copilului, dar si articole textile, corpuri de iluminat, articole pentru depozitare, accesorii si decoratiuni pentru gradina.

Producatorul suedez de mobila Ikea estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 40 milioane euro, a declarat miercuri Michael Lloyd, membru in Consiliul de Administratie al Moaro Trading, firma care opereaza conceptul Ikea prin sistem de franciza.
Potrivit lui Lloyd, Ikea va pastra si in Romania aceeasi politica de marketing pe care o practica in lume. Astfel, clientii vor beneficia de reduceri de pret la produsele care prezinta mici defecte fata de modelul original.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro