Hidroelectrica, profit de aproape 200.000 lei

1 august 2006

Hidroelectrica, lider in producerea de energie electrica si principalul furnizor de servicii de sistem, a realizat anul trecut o productie record in istoria hidroenergeticii romanesti, reprezentand 33,7% din productia totala a Sistemului Energetic National. Conform bilantului, la 30 iunie 2006 Hidroelectrica a inregistrat o cifra de afaceri de 1.125.666 mii lei... si un profit de 178.219 mii lei.

In ciuda secetei din 2003 si a pierderilor de 385.692 mii lei, Hidroelectrica a functionat realizand profit in activitatea de exploatare in toata perioada ulterioara anului 2003. Compania si-a asumat angajamentul de a recupera pierderea inregistrata in 3 ani, desi in conformitate cu prevederile legale recuperarea acestora putea fi esalonata pe un interval de 5 ani.

Trebuie precizat faptul ca recuperarea pierderilor s-a realizat in mai putin de doi ani si jumatate, acest lucru fiind posibil atat datorita hidraulicitatii specifice unor ani cu precipitatii abundente cat si managementului si strategiei companiei care promoveaza tehnicile managementului prin obiective in scopul cresterii profitabilitatii activitatii.

Prin continuarea proiectelor de investitii ale Hidroelectrica, Romania isi pastreaza locul pe lista putinelor tari care au un program anual de punere in functiune in sectorul hidroenergetic si un potential hidro de dezvoltat considerabil.

In cadrul programului de creare si functionare a Fondului Proprietatea, Hidroelectrica a participat la constituirea portofoliului fondului cu 20% din actiunile companiei inca din ianuarie 2006. Astfel, a contribuit la punerea in practica a angajamentului national de retrocedare catre fostii proprietari a bunurilor expropriate.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro