Germanos se pregateste sa devina proprietatea Cosmote

4 septembrie 2006

Ultimile noutati de pe piata de telefonie mobila din Romania anunta preluarea in cel mai scurt timp de catre Cosmote ale actiunilor Germanos. Cosmote Mobile Telecommunications S.A a semnat inca din luna mai un contract cu  fondatorul si actionar majoritar al Germanos S.A., Panos Germanos, si cu alti actionari de achizitie a 42% din actiunile companiei Germanos S.A., la pretul de 19 Euro pe actiune. In urma achizitiei de la inceputul anului Cosmote isi prezenta intentia de a initia o oferta publica de cumparare a restului de actiuni ale Germanos S.A. la acelasi pret, in conformitate cu legislatia greceasca aplicabila. 

Insa de abia acum achizitia pachetului de 42% a fost aprobat de Autoritatea de Concurenta din Romania, asa ca din acest moment, din punct de vedere legislativ toate conditiile sunt indeplinite. In aceste conditii se astepata ca tranzactia sa fie finalizata la inceputul lunii octombrie.
 
Cumpararea companiei Germanos S.A., una dintre cele mai de succes branduri si lanturi de distributie a produselor de telecomunicatii, reprezinta un pas strategic major pentru Cosmote, care isi adauga astfel cea mai eficienta retea de distributie in patru din cele cinci tari in care este prezenta. Prin reteaua de 537 de magazine Germanos din Grecia, Bulgaria, Romania si Macedonia, Cosmote isi va extinde distributia si isi va dezvolta in continuare operatiunile.

Potrivit datelor companiei Germanos, anul trecut, vanzarile totale in Romania au atins 97,9 milioane euro. Profitul brut a fost de sapte milioane euro, iar profitul net de 4,9 milioane euro.

In ceea ce priveste grupul elen Cosmote, acesta are mai mult de 8,2 milioane de clienti in regiunea Europei de Sud-Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile in care este prezent (Grecia, Bulgaria, Albania, fosta Republica Iugoslava Macedonia si Romania).

Cosmote Romania si-a relansat operatiunile comerciale in decembrie 2005. La sfarsitul anului trecut compania a avut aproximativ 50.000 de clienti, dintre care 30.000 de clienti noi in primele 3 saptamani de la lansarea sa pe piata.

Ana Zidarescu
[email protected]
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro