Erste nu poate prelua controlul BCR

21 iunie 2006

Guvernul a amanat astazi finalizarea procesului de privatizare a celei mai mari banci romanesti, statul urmand sa incaseze abia la finalul lui septembrie 2006 sacul de bani pe care austriecii de la Erste Bank este dispusa sa-l achite pentru cele 61,88 procente din BCR. Motivul decalarii calendarului privatizarii cu 3 luni... (de la 21 iunie la 21 septembrie) este lipsa avizului din partea Consiliului Concurentei privind emisiunea de tilturi de stat in favoarea BCR la momentul fuziunii cu Bancorex.

Si cum autoritatile de la Bucuresti anuntasere ca cele 3,75 miliarde de euro ce se vor obtine din vanzarea BCR vor fi folosite pentru marile proiecte de infrastructura - si in special constructia kilometrilor de autostrada promisi, vom asista cu siguranta la amanarea lucrarilor preconizate.

Potrivit Ziarului Financiar, reprezentantii SIF-urilor nu sunt deranjati de amanarea termenului de finalizare a privatizarii BCR. "Banca merge bine si nu ne deranjeaza ca finalizarea privatizarii bancii a fost amanata. Singurul impedimentr este ca astfel se va amana si listarea, dar noi nu ne gandim sa vindem," declara presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala pentru ZF.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro