E.ON Gaz Romania isi creste stocurile de gaze cu 28% in 2007

11 iulie 2007

E.ON Gaz Romania intentioneaza sa stocheze in 2007 circa 950 de milioane mc de gaze naturale, pentru a asigura necesarul pe perioada iernii, cu 28% mai mult fata de anul trecut, cand stocurile au fost de peste 740 milioane mc, au declarat marti pentru NewsIn reprezentantii companiei. Interesant este ca studiile si sitirile zilei dau o veste tragica- Romania  mai are un stoc de gaze valabil doar 15 ani! ... deci, anuntul E.On, nu prea ne linisteste...

"Pentru asigurarea volumelor necesare clientilor sai in perioada rece, E.ON Gaz Romania va avea inmagazinate in acest an aproximativ 950 milioane mc gaze naturale, pana in luna iunie fiind realizate stocuri subterane de peste 770 milioane mc", a declarat Franciska Zsigmond, purtator de cuvant al E.ON Gaz Romania S.A. Anul trecut, la sfarsitul ciclului de inmagazinare, E.ON Gaz Romania avea in depozitele subterane circa 740 milioane metri cubi de gaze naturale, adica un volum cu circa 28% mai mic decat cel stabilit pentru anul acesta.

Inmagazinarea in timpul verii a unor volume mari de gaze in depozitele subterane este necesara avand in vedere faptul ca productia curenta de gaze naturale a Romaniei nu acopera necesarul de gaze naturale a populatiei pe perioada rece, au explicat reprezentantii E.ON Gaz Romania.

Pe de alta parte, in contextul unei piete energetice in continua schimbare, asigurarea unui volum de gaze suficient pentru o alimentare continua a consumatorilor pe intreaga durata a perioadei de iarna presupune un efort financiar considerabil din partea firmelor care se ocupa de comercializarea gazelor naturale, au mentionat sursele citate.

Incepand cu 1 iulie, in urma separarii activitatilor de furnizare si distributie a gazelor naturale, E.ON Gaz Romania S.A. este compania specializata in furnizarea (comercializarea) gazelor naturale pentru consumatorii captivi si pentru consumatorii eligibili. Distributia gazelor naturale, operarea si intretinerea retelelei de distributie sunt asigurate de compania E.ON Gaz Distributie S.A.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro