Dezvoltatorii romani din imobiliare pot fi inghititi de corporatiile straine

16 martie 2007

Dezvoltatorii locali de proiecte imobiliare se vor indrepta, in perioada urmatoare, probabil fie spre proiecte mai mici, fie isi vor vinde companiile partial sau total investitorilor corporatisti, odata cu intrarea pe piata a acestora, estimeaza analistii imobiliari ai companiei DTZ Echinox. Dezvoltatorii cu portofolii extinse pe mai multe piete si care dispun in prezent de un capital mult mai mare decat unul local se vor dovedi mai eficienti si mai profitabil decat acesta, considera specialistii DTZ.

"In general, tendinta economiei Romaniei si, implicit, a sectorului imobiliar este de integrare in comunitatea Europena, iar tendinta generala este de globalizare", a declarat Mihai Plaesu, consultant senior in cadrul departamentului investitii al DT Echinox. "Dezvoltatorii straini vin in Romania atat pentru extinderea portofoliului cat si a marjelor de profit care inca sunt mai ridicate aici in comparatie cu pietele mult mai competitive din tarile vecine ca sa nu le mentionam pe cele occidentale", a adaugat el.

Reprezentantii DTZ mai spun ca este posibil ca pentru dezvoltatorii straini costurile de constructie sa fie mari, dar nu din cauza unor cotatii "umflate" artificial de catre contractori. Cu toate acestea, DTZ estimeaza ca investitorii straini nu sunt dispusi sa faca economii in costul de constructie fiindca stiu ca pe termen mediu si lung acestea s-ar reflecta negativ in afacerile viiitoare. In plus, cu cat un anume brand este mai puternic, cu atat este mai importanta pastrarea reputatiei si tocmai datorita acesteia, chiriasii si investirorii au mai multa incredere in a incheia tranzactii cu ei.

Sursa: NewsIn

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro