Dan Ioan Popp: piata imobiliara este ca un bebelus

22 iunie 2006

Una dintre cele mai importante companii din sectorului de dezvoltare imobiliara si constructii, Impact, este tranzactiona incepand din aceasta saptamana la categoria I a BVB. Ocazie cu care presedintele societatii, Dan Ioan Popp, a facut si onorurile deschiderii sedintei de tranzactionare a Bursei. Am profitat de aceasta oportunitate pentru a-i adresa... sefului Impact cateva intrebari.

Cum se prezinta piata imobiliara in momentul de fata?
Este o piata in devenire, iar fata de alte piete este ca un bebelus, trecut si crescut in stadiul de pubertate.

Care sunt principalele probleme cu care se confrunta developerii privati?
Sunt foarte multe probleme. Sunt in primul rand legate de relatia cu autoritatile, pentru ca un developer puternic, serios, in afara de faptul ca este un tampon fata de piata, in sensul ca incearca sa transforme necesitatile clientilor in realitate, acest lucru este realizabil numai pe suprafete si in conditii oarecum dirijate sau controlate de autoritatile locale.

Care sunt proiectele de viitor ale Impact si la cat se ridica, estimativ, investitiile?
Proiectele actuale sunt numeroase. Am sa amintesc doar cele care sunt in desfasurare si oarecum in incheiere in Bucuresti, in Oradea, Constanta si Ploiesti. Iar ca proiecte viitoare acestea sunt pe doua nivele. Sunt in primul rand cele deja demarate si este vorba de zone GreenField. Acesta are in total aproape 60 de hectare si in final ar trebui sa adaposteasca in jurul a 3000 de locuinte si vreo 140.000mp de spatii comerciale. La acesta se adauga un ansamblu mai mic in jurul a 8 hectare in Constanta, care se numeste Zenit si la toate astea se adauga Construdava II si III. Aceasta este in faza de proiect si urmeaza a fi amplasata in zona Pipera. Dar peste toate acestea, asa cum se vede si din acest nou mesaj pe care il transmitem, noi am inteles, ca si developeri importanti, sa ne concentram activitatea catre proiecte ample. Acestea sunt de fapt cele care aduc un plus intregii comunitati locale. Altfel spus ne ocupam de proiecte din ce in ce mai mari, pe suprafete din ce in ce mai extinse. Si aceasta este directi spre care incercam sa ne concentram intreaga activitate cel putin in urmatorii 5 ani.

Cat de tentanta mai este piata din Romania pentru investitori?
Ea, ca si alte piete emergente este o piata foarte tentanta. Ea nu degeaba a fost cotata la inceputul anului acesta ca numarul 1 din punct de vedere al espectantelor in zona rezidentiala. Ea este interesanta nu numai din acest punct de vedere, ci este tentanta si din punctul de vedere al investitiilor in cladiri de birouri. Iar mai curand, investitiile in cladiri cu scop industial, in depozite si alte elemente de logistica de acest fel, vor deveni din ce in ce mai atractive pentru investitori. Castigul anual asteptat fiind intre 7-9%.

Ana Zidarescu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro