Cupa buldozerului impinge profitul in sus

28 iunie 2006

Odata cu procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, importatorii de utilaje de constructii au inregistrat un profit ridicat, peste 150 de milioane de euro. Comerciantii din domeniu spun ca vanzarile s-au triplat in ultimii doi ani si ca se asteapta la o noua dublare chiar in acest an, daca... se va da drumul la toate proiectele despre care se vorbeste: autostrazi, centuri ale marilor orase, infrastructura din capitala. Piata este dominata de patru-cinci marci mari, care detin peste 75% din totalul vanzarilor. Specialistii care-si disputa suprematia sunt Marcom, Caterpillar, Terra, New Holland.

“Din cele 650 de utilaje care s-au vandut in Romania, 400 au fost buldoexcavatoare”, spune Petre Babiceanu, director general la firma Terra. El precizeaza ca un astfel de utilaj costa intre 50.000 si 60.000 de euro, in functie de dotari sau de marca si poate fi folosit atat pentru sapat, cat si pentru mutat sau carat pamantul.

De asemenea si piata vehiculelor pentru constructii a cunoscut o oarecare de dezvoltare. Compania italiana Astra, divizia de vehicule speciale a grupului Iveco, estimeaza ca va vinde in acest an, in Romania, circa 50 de vehicule, cu o valoare de aproximativ 5-6 milioane de euro, a declarat Giulio Barberis, directorul general al societatii. "Cred ca vom vinde anul acesta in Romania - primul an complet pentru noi pe aceasta piata - circa 50 de vehicule, poate mai mult, pentru 5-6 milioane de euro. Romania este o piata importanta in strategia noastra de dezvoltare", a spus Barberis.

Doicu Cosmina

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro