Cum te asiguri de sanatatea angajatilor tai

21 iunie 2006

Acolo unde statul nu face fata, golul este umplut cu rapiditate de companiile private. Este si domeniul asigurarilor de sanatate, unde cresterea numarului de asigurari private este din ce in ce mai vizibil. Succesul companiilor de profil si piata larga pe care o pot exploata au facut ca ofertele lor ... sa fie din ce in ce mai diverse. Ca firma, poti beneficia de pachete complete pentru toti angajatii, care includ de la controale periodice pana la spitalizare.

Care sunt ofertele pentru companii?

Fie ca vin de la Medisystem, Medicover sau Medsana, ofertele sunt create astfel incat sa fie pe gustul si posibilitatile companiilor. Majoritatea includ vizite anuale la medicii generalisti si specialisti, proceduri medicale, investigatii si teste de laborator. Acesta ar fi pachetul de baza de la care pornesc cam toate companiile care ofera astfel de servicii. De aici fiecare isi personalizeaza oferta in functie de cerere.

Medisystem este un program medical ce ofera planuri se sanatate atat individuale, cat si pentru companii. Avand in prezent peste 30 de centre medicale in toata tara, Medisystem este destul de accesibil pentru companii. O data hotarate sa apeleze la serviciile Medisystem, acestea pot opta pentru una dintre cele trei oferte puse la dispozitie. Medisystem Classic Benefits este un pachet ce include 5 consultatii pe an efectuate de medici de orice specialitate din reteaua Medisystem, precum si toate procedurile medicale examene de diagnostic (analize de laborator, radiografii si ecografii). In oferta este inclusa si o alocatie zilnica de spitalizare pentru maximum 10 zile si o alocatie pentru interventiile chirurgicale. Limita superioara de acoperire financiara pentru fiecare an calendaristic este de 10.000 euro si se garanteaza acces 24 de ore din 24 la Centrul de Coordonare 9677.

Al doilea pachet, Medisystem Extra Benefits include cinci consultatii pe an, toate procedurile medicale si toate examenele de diagnostic. Se acopera totodata si 80% din cheltuielile aferente spitalizarii si interventiilor chirurgicale in spitalele Euroclinic. Limita superioara de acoperire financiara pentru fiecare an este de 10.000 euro.

Ultima oferta este Medisystem Executive. Spre deosebire de celelalte doua oferte, aici sunt incluse 7 consultatii pe an impreuna cu un control anual preventiv. Toate procedurile medicale si examenele de diagnostic necasare sunt incluse in oferta, garantandu-se totodata si transportul medical de urgenta de trei ori pe an. Pachetul acopera 100% din cheltuielile de spitalizare si interventii chirurgicale in spitalul Euroclinic, ia limita superiara de acoperire financiara pentru fiecare an este de 25.000 euro.

Medsana in corpore sana

Tot in aceeasi sfera se afla si Medsana Bucharest Medical Center. Infiintat in 1996, centrul de sanatate apartine companiei Athens Medical Center, una dintre cela mai mari organizatii de medicina privata din Europa. Prin schemele atractive de asigurare medicala ce sunt oferite, marile companii ce fac apel la serviciile centrului au posibilitatea sa le sigure angajatilor un climat de sanatate avansat. Ofertele de asigurare s-au dovedit a fi un mijloc valoros de a promova medicina preventiva si de a crea sentimentul de bunastare printre angajatii companiei. La fel ca si Medisystem, Medsana are trei oferte pe care le pune la dispozitia companiilor.

Primul pachet, Medsana Medicina Muncii are la baza un control medical de angajare si unul periodic, un examen medical de adaptare, examen medical de reluarea muncii si asigura servicii medicale de stabilire a impactului noxelor asupra starii de sanatate a angajatilor. Oferta include totodata posibilitatea de efectuare a controlului periodic la sediul companiei clientului. Cat in ceea ce priveste costul unui astfel de pachet, el ajunge la 5 euro de peroana pe luna.

Medsana Basic este un pachet ceva mai complex. Iar tarifele sunt pe masura: 14 euro de persoana pe luna. Daca primul pachet era dedicat exclusiv angajatilor, acesta ofera posibilitatea ca in asigurare sa intre si sotia/sotul si copii. Aceasta optiuna il face pe angajator sa mai scoata ceva din cont, pentru ca tariful este de 26 de euro pe luna. Pachetul contine investigatii, analize de laborator, conultatii la medicul de familie in cadrul cabinetului Medsana, 20% reducere pentru restul serviciilor medicale neincluse in abonamentul Basic si control de angajare, sau periodic.

Cea din urma oferta, Medsana Life include toate analizale de laborator, asistenta de urgenta, vizite de pediatrie la domiciliu, medic de familie, control de sanatate anual si control de angajare si periodic pentru medicina muncii. Se ofera totodata si 20% pentru serviciile de stomatologie si tehnica dentara, iar tarifele sunt de 20 de euro pe luna pe persoana si 40 pentru familie. Aceste pachete includ si beneficii suplimentare, cum ar fi vaccinari impotriva gripei sau vizite medicale periodice, cu posibilitatea de a infiinta la sediul clientului un centru medical pentru a nu afecta programul de lucru si se pot elibera certificate medicale recunoscute oficial si cursuri de prim-ajutor la sediul companiei clientului.

Abonamente la dentist

In ceea ce privesc ofertele pentru companii, Medicover a vrut sa ofere ceva deosebit: un zambet frumos si sanatos. Deja lider pe piata de servicii medicale private, centrul Medicover a lansat de curand abonamentul de stomatologie, in parteneriat cu Dental Plan, una dintre cele mai moderne clinici stomatologice din Bucuresti. Prin acest parteneriat se ofera in premiera angajatilor companiilor din Romania accesul nelimitat la medicul stomatolog.

Studiile de specialitate arata ca romanii merg la dentist foarte rar, in general din cauza mentalitatii si a ignorantei. Sa nu uitam insa si lipsa banilor. Romanii ajung pe scaunul medicului stomatolog in situatii de urgenta si cel mai adesea risca o serie de complicatii. La noi, media vizitelor la dentist este mult sub cea a tarilor occidentale - 2,1 controale, in doi ani - arata un studiu national realizat de CURS, in noiembrie 2005.

Abonamentele de stomatologie lansate de Medicover sunt dedicate companiilor care doresc sa ofere angajatilor un pachet extrasalarial atractiv. Dar aceste abonamente nu se pot achizitiona decat cu abonamentul de sanatate Medicover (Green, White, Blue, Silver, sau Gold).

Pachetele de servicii de stomatologie adauga la costul abonamentului de sanatate Medicover de la 11 RON pana la 117 RON pe luna, pentru un angajat, mai putin decat o crestere salariala sau o prima. Avantajele unui abonament de stomatologie Medicover si Dental Plan sunt evidente. In timp ce numai o lucrare protetica de complexitate medie, cu tratamente de pregatire a dintilor, ajunge la aproximativ 1300 Euro, pretul unui pachet de cinci stele, care acopera toata gama de servicii stomatologice, costa doar 390 Euro pe an si ofera accesul nelimitat la medicul stomatolog. Acest produs inovator este pus la dispozitia clientilor sub forma a cinci oferte, clasate pe stele, fiecare continand proceduri simple sau complexe si reduceri la diferite tratamente.

Ana Zidarescu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro