Cartile pentru studenti, o idee originala de afaceri

12 septembrie 2006

Daca nu credeti ca se pot face bani din "industria" cartii, ei bine, franciza Cartea Universitara vine sa va contrazica. Este vorba despre o idee originala de business pentru care aveti nevoie de aproximativ 17.000 de euro. Concret, investitia presupune taxa de intrare in reteaua de franciza - 2.700 de euro... costuri de achizitionare a echipamentelor si utilajelor necesare – 12.500 de euro, mobilier – 400 euro si alte costuri de marketing, estimate la 300 de euro pentru prima luna. Spatiul necesar pentru desfasurarea activitatii trebuie sa fie de aproximativ 100 mp, iar localizarea sa fie in apropierea universitatilor.

Reteta de afacere propusa de Cartea Universitara se subscrie "trend"-ului aparut pe piata nationala si anume atragerea de afaceri in sistem de franciza in domenii de nisa.

Acest business asigura cadrelor didactice din mediul universitar posibilitatea publicarii de carti si materiale la edituri renumite din Franta, Belgia, SUA, Marea Britanie, ca urmare a acreditarii oferite de catre CNCSIS (Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior).

Tipul de parteneriat ce poate fi stabilit cu editura Cartea Universitara este de franciza, iar contractul se poate incheia pe o durata de patru ani.

Ceea ce i se ofera partenerului francizat Cartea Universitara este training-ul intensiv si utilizarea know-how-ului dezvoltat de catre francizor in derularea procesului de contractare clienti, dar mai ales in activitatile propriu-zise de editare, publicare si vanzare de lucrari.

Reprezentantii Cartea Univeristara cauta potentiali francizati in marile centre universitare ale tarii localizate in: Cluj Napoca, Iasi, Timisoara, Craiova, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Targu Mures, Arad, Galati, Sibiu, Oradea, Brasov.

Editura Cartea Universitara a fost lansata in 2002 pe piata romaneasca si este cunoscuta pentru serviciile sale complexe de editare, tiparire si, mai ales, publicare de materiale in strainatate.

Mai multe detalii despre acest concept si operarea lui in sistem de franciza va este oferit de echipa CHR Consulting, partener al editurii Cartea Universitara in procesul de selectare de potentiali parteneri francizati.

Nicoleta Margineanu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro