Business australian de 45.000 de euro

28 iulie 2006

Daca vrei sa pornesti la drum cu propriul business, trebuie sa ai la baza o idee geniala daca nu, o poti imprumuta. De exemplu, poti opta pentru o franciza de origine australiana, Cartridge World a carei activitate consta in reincarcarea si reconditionarea cartuselor (negru sau color) pentru imprimante, fax-uri si copiatoare... atat pe baza de cerneala cat si laser.
 
Cartuse cu 50% mai ieftine
 
Pe langa serviciile de reincarcare, Cartridge World include activitati suplimentare, cum ar fi vanzarea de: imprimante, cartuse noi (originale si compatibile), cerneala, toner, consumabile pentru fax, hartie simpla si fotografica. acestea au preturi de comercializare, adaptate in raport cu specificul pietei nationale. Clientii beneficiaza de servire pe loc, economisind in acelasi timp pana la 50% din costurile unui nou cartus de imprimanta.
 
In prezent, reteaua internationala Cartridge World reuneste peste 1200 magazine proprii localizate in peste 25 de tari precum: Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie, SUA, Germania, Franta, Italia, Spania, Singapore, Grecia, Ungaria, Irlanda, Polonia si Letonia. Compania intentioneaza sa se extinda pe piata sud-est europeana si, ca urmare, si pe piata romaneasca, oferind serviciile sale adaptate la specificul pietei nationale.
 
Cum demarezi afacerea
 
Pentru operarea unei unitati Cartridge World, potentialii francizati au nevoie de un spatiu cu o suprafata recomandata de 45 – 80 mp. Acesta trebuie sa fie situat in zone centrale si nu in centre comerciale. In acest fel, francizatul beneficiaza de exclusivitate in perimetrul identificat si delimitat de catre francizor. Demararea unei astfel de afaceri presupune o investitie initiala totala de 45.000 euro, din care taxa de intrare in reteaua de franciza a fost calculata la 10.000 de Euro.
 
Mai nevoie de bani pentru amenajarea spatiului alocat, dar si pentru achizitionarea stocului initial de marfa. Trebuie sa mai ai in vedere faptul ca francizatul comunica permanent cu francizorul prin intermediul internetului, ceea ce necesita o buna cunoastere a limbii engleze din partea ta. Totodata, acesta este un punct in plus in preluarea afacerii Cartridge World. Pentru mai multe detalii puteti apela la compania CHR Consulting.

Nicoleta Margineanu
[email protected] 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro