Bani europeni pentru drumuri romanesti

13 decembrie 2006

Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, Romania va primi fonduri comunitare in valoare de aproximativ 5 miliarde euro. Acesti bani sunt destinati infrastructurilor de transport. Fondurile sunt bine venite deoarece in acest domeniu se simtea o lipsa de interes fata de situatia soselelor din Romania. Banii provin de la Uniunea Europeana si sunt alocati pentru perioada 2007-2013.

Cea mai mare parte din suma va fi destinata construirii unei autostrazi care leaga Brasovul de Arad, fapt ce ar usura comunicarea cu Europa de Vest. Restul fondurilor va fi alocat modernizarii coridorului care traverseaza Romania de la Vest la Est (Ardealul, Dobrogea), avand o lungime totala de 700 de kilometri. Din proiectul de buget, anului 2007 ii sunt alocate 2,5 miliarde euro pentru lucrarile publice, 500 milioane euro va costa reabilitarea cailor ferate iar contructiile de autostrazi vor beneficia de un miliard euro, precizeaza Agentia FrancePress, citata de Rador. Romania trebuie sa se grabeasca daca doreste sa inceapa cat mai repede contructiile. Si asta deoarece in cazul in care specialistii nu vor utiliza cum trebuie aceste fonduri, Romania va devenit in scurt timp dintr-un cec primeste fonduri, o tara care ofera fonduri.

Odata cu noile constructii ce vor avea loc, se vor crea multe posturi de munca. Potrivit statisticilor, in domeniul lucrarilor publice vor fi oferite in jur de 300.000 de persoane desi tinand cont de situatia Romaniei nu este un numar impresionant, aici rata somajului nefiind atat de mica.

Cosmina Doicu
[email protected]

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro