55.000 de euro ca sa devii fermier

13 decembrie 2006

Agricultura romaneasca este pe butuci, fapt pentru care autoritatile de la Bucuresti incearca sa puna in miscare acest domeniu prin masuri de incurajare a activitatilor antreprenoriale dezvoltate in mediul rural. Un exemplu in acest sens este programul prin care tinerii ce vor sa devina fermieri vor primi, de anul viitor, o prima de instalare in mediul rural de pana la 55.000 euro, din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala al Uniunii Europene.

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Danut Apetrei, a declarat ca "tinerii care intra in afaceri in agricultura, prin achizitionarea sau preluarea unei ferme, vor primi, din 2007, o prima de instalare in mediul rural, al carei prag maxim este, in Uniunea Europeana, de 55.000 euro. Banii sunt destinati dezvoltarii afacerii si incurajarii tinerilor antreprenori, iar masura este inclusa in Planul National de Dezvoltare Rurala".

O alta masura din plan prevede posibilitatea de pensionare anticipata pentru persoanele care lucreaza in agricultura. "Agricultorii ar putea beneficia de aceasta masura incepand cu 2009 - 2010", a mai spus secretarul de stat. Romania va primi, in perioada 2007 - 2013, fonduri de opt miliarde euro de la UE, pentru dezvoltare rurala, din FEADR.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro