3,005 milioane vizitatori straini au intrat in Romania, in primul trimestru

9 august 2007

Un numar de 3,005 milioane vizitatori straini au fost inregistrati la punctele de trecere a frontierei din Romania, la finele primului semestru al anului, cu 18,2 la suta mai multi fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale. Conform statisticilor majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (aproape 94 la suta), iar aproape 60 la suta din totalul vizitatorilor straini provin din Statele Uniunii Europene.

In structurile de primire turistica au fost inregistrate 2,994 milioane de sosiri, in crestere cu aproape 15 la suta fata de cele din primul semestru din 2006. Un procent de 77 la suta din numarul total de sosiri a fost reprezentat de turistii romani, iar 23,1 la suta au fost turisti straini.
        

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost, in perioada analizata, de 30,4 la suta pe total structuri de cazare turistica. Cele mai mari valori au fost inregistrate pe navele de croaziera, aproape 90 la suta si hoteluri (36,5 la suta).

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro