Ryanair ar putea sa plateasca despagubiri de 20 de milioane de euro in urma anularii a mii de zboruri

Categorie: Afaceri

Recent, compania aeriana Ryanair a anuntat ca anuleaza cateva mii de zboruri in urmatoarea perioada deoarece a ramas cu un numar insuficient de piloti. Se pare ca problema a survenit datorita unei planificari gresite a vacantelor pilotilor.

Compania aeriana low-cost anuleaza 40-50 de zboruri pe zi in urmatoarele sase saptamani dupa ce a recunoscut greseala care a survenit in planificarile vacantelor pilotilor, relateaza BBC. Într-o comunicare transmisa catre aceeasi sursa, Ryanair spune ca s-ar putea sa nu aiba suficienti piloti pentru a-si acoperi toate rutele pana la finalul acestui an.

Anularea zborurilor a starnit un val de nemultumiri printre pasageri, care s-au trezit dintr-o data cu biletele anulate, chiar daca le rezervasera in avans. Mai mult, o serie de pasageri nu au pot sa se intoarca acasa deoarece zborurile pe care ar fi trebuit sa le ia au fost anulate. Conform estimarilor, aproximativ 400.000 de pasageri sunt afectati.

Ryanair a promis ca toti pasagerii afectati isi vor primi banii inapoi, dar aceasta este, probabil, cea mai mica problema a companiei care pierde piloti in favoarea rivalilor de la Norwegian Air. Conform companiei norvegiene, cel putin 140 de piloti au fost recrutati din randurile Ryanair.

Urmeaza o perioada dificila pentru Ryanair, companie care a reusit o dezvoltare rapida si preturi competitive pe piata din Europa si nu numai.


Alte articole