Producatorii indieni de smartphone-uri le arunca manusa concurentilor chinezi

Categorie: Afaceri

Principalii producatori de smartphone-uri din India sunt in declin. Cei mai mari trei producatori, Intex, Mcromax si Lava, nu se mai regasesc in top cinci cele mai vandute branduri de telefoane mobile din tara. Ultimul trimestru din 2016 a fost unul nefast pentru producatorii indieni, dupa in primul trimestru al anului trecut dominau topurile de vanzari din tara. Brandurile chinezesti au reusit sa se impuna, dominand in preferintele cumparatorilor indieni.

În timp ce randurile autohtone se confruntau cu o scaderi importante, chinezii incercau din rasputeri sa castige cote de piata, lucru pe care l-au si reusit. Campaniile agresive lansate pe radio si televiziune si-au atins obiectivul de a impune brandurile chinezesti Lenovo, Xiaomi si Oppo pe piata din India intr-un interval de timp foarte scurt. India este o miza importanta deoarece este a doua cea mai mare piata pentru smartphone-uri, dupa China, bineinteles.

Totusi, producatorii indieni nu se lasa si vor sa isi recastige pozitiile. Micromax spune ca scaderile din ultima perioada se datoreaza pasului in spate pe care l-au facut in ceea ce priveste strategia comerciala, concentrandu-se pe adaptarea dispozitivelor la tehnologiile moderne. Peste 70% din aparatele Micromax aveau doar 3G, iar compania a lucrat pentru ca toate dispozitivele din portofoliul sau sa poata accesa si retelele de mare viteza 4G. Dupa ce toate dispozitivele au avut 4G, Micromax a lansat contraatacul, deschizand magazine noi. Astfel de la 35.000 de magazine, reteaua de dstributie si vanzare a producatorului a ajuns la 60.000 de magazine.


Alte articole