O companie americană din domeniul mobilității alternative vine în România

Categorie: Afaceri

Activă pe piața americană și internațională de peste 60 de ani, compania CLUB CAR, specializată în dezvoltarea de soluții alternative de mobilitate, vine în România unde are ca obiectiv să dezvolte nișa de vehicule electrice pentru agrement și utilitare destinate pensiunilor, cluburilor de aventură, resorturilor, dar și profesioniștilor din fabrici sau celor de pe șantiere.

Compania americană își propune să devină pe piața din România, principalul furnizor de soluții de mobilitate cu impact minim asupra mediului înconjurător.

În urmă cu 60 de ani, fondatorii companiei au creat o mașină dedicată asigurării mobilității pe terenurile de golf. Mașinile au fost apreciate dar, această popularitate inițială nu a descurajat inovația. Pentru a reuși să fie cu un pas înaintea concurenței, compania s-a concentrat pe cercetarea și dezvoltarea fiabilității și mentenanței mașinilor. Îmbunătățirile constante au dus la crearea modelului CLUB CAR DS care, datorită mentenanței facile și a fiabilității a reușit să se impună ca lider de piață în Statele Unite pentru ca mai apoi să deschidă drumul companiei către piața internațională, între anii 1980 – 1989. În aceeași perioadă, respectiv în anul 1985, compania începe să își consolideze poziția și pe piața vehiculelor utilitare cu modelul Carryall II.

Inovațiile au continuat iar compania a câștigat cote de piață importante atât local, cât și internațional. Toate eforturile au dus însă în direcția dezvoltării unor soluții de mobilitate fiabile, cu un raport calitate- preț excelent și cu un impact minim asupra mediului. Această direcție a dus la dezvoltarea modelelor electrice care, din 2010 sunt vârful de lance al companiei. Aceste vehicule electrice sunt disponibile și în prin dealerul autorizat.

„Am decis să aducem CLUB CAR în România pentru că am sesizat pe piață o lipsă a unor soluții de mobilitate și agrement care să se adreseze tuturor celor care oferă servicii turistice. În același timp, am sesizat creșterea numărului de pensiuni și resorturi care propun vacanțe active pentru care mașinile noastre electrice sunt o soluție care merită luată în seamă. În funcție de modele și de echipări pot fi folosite cu succes, chiar și pentru excursii în natură sau plimbări pe plajă. În același timp, dorim să ne adresăm și afacerilor mici și mijlocii care au nevoie de o soluție de transport fiabilă pe distanțe mici. Nu în ultimul rând, vehiculele utilitare sunt extrem de versatile, așa că se pot transforma cu ușurință în puncte de vânzare de înghețată sau în cafenele mobile.” spune, Directorul reprezentanței din România a CLUB CARS.

Vehiculele electrice devin din ce în ce mai populare în toate ariile mobilității, așa că, nișa pe care o vizează CLUB CAR este una cu un potențial foarte mare. Deja, compania a reușit să convingă câțiva antreprenori din turism care s-au angajat să-și formeze o flotă de astfel de vehicule.


Alte articole