Nimic nu invinge Facebook!

16 octombrie 2010

La nivel mondial, Facebook are peste 400 milioane de utilizatori. In Romania, exista mai bine de un million de conturi active. Twitter vine din urma cu mai bine de 100 de milioane utilizatori. Reteaua sociala de 140 de caractere numara in Romania aproximativ 50.000 de utilizatori. Aproximativ 22% dintre utilizatorii de internet din mediul urban folosesc zi de zi retelele de socializare, arata un studiu realizat in martie anul acesta de firma de cercetare 360insights. E aproape un cliseu sa spui ca retelele sociale au monopolizat internetul. Poate ca daca nu ar fi existat YouTube, Facebook sau Twitter am fi auzit de Justin Bieber abia peste doi ani.

 

Cand vine vorba de aparitii in presa autohtona, Facebook este imbatabila. In ultimele trei luni a inregistrat mai bine de 5.100 aparitii, grupate in 2.779 de subiecte din presa autohtona. Interesant este faptul ca, adunate, mentionarile din media ale Twitter si YouTube (1.393 aparitii) nu depasesc mentionarile Facebook. Twitter detine pozitia a doua cu 3.200 de aparitii in media romanesti.
In ciuda faptului ca in Romania exista aproximativ 5,8 milioane de utilizatori de Yahoo Messenger si o istorie indelungata a brandului Yahoo, compania a inregistrat in presa autohtona doar 766 de aparitii, grupate in 450 de subiecte. Ultimul loc este detinut de MySpace, o retea mai putin popular jurnalistilor autohtoni, cu putin peste 300 de mentionari.

 

Nu de aceeasi notorietate beneficiaza retele sociale si companiile online autohtone. De exemplu, platforma-comunitate de video sharing Trilulilu, o varianta romaneasca a YouTube, a avut in ultimele trei luni doar 62 de aparitii, grupate in 44 de subiecte in cele 780 surse media pe care le monitorizeaza MediaIQ. Adunate, mentionarile HI5, Trilulilu, Tpu.ro si Neogen depasesc cu putin aparitii MySpace in presa autohtona. Tpu.ro detine ultima pozitie cu doar 20 aparitii.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro