IBM aniverseaza implinirea a 10 ani de la lansarea programului KidSmart Early Learning la nivel global si 3 ani de rezultate deosebite obtinute la nivel local in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. Aceasta initiativa este parte a anagajamentului corporatiei IBM fata de comunitate, bazata pe responsabilitate si atasament fata de valorile sociale precum educatia si dorinta de a dezvolta o societate solida, inteligenta, bazata pe cunoastere, potrivit Computerworld.
IBM a creat o serie de programe globale care sa complete inovativ aria curiculara a sistemului public de educatie, iar programul KidSmart Early Learning marcheaza cea de-a 10-a aniversare in 2010. Programul KidSmart este recunoscut la scara larga ca fiind un catalizator pentru dezvoltarea ariei curiculare si pentru inovarea procesului de invatare. Acest program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, dezvoltat in ideea de a oferi prescolarilor oportunitatea unei instruiri corespunzatoare, ajuta copiii sa faca primii pasi pentru a invata alfabetul, aritmetica, arta si, nu in ultimul rand, de a-i familiariza cu utilizarea computerului.
In ultimii 3 ani (2007-2009), IBM Romania a donat peste 250 de unitati PC KidSmart catre gradinitele din Romania (Bucuresti, Ilfov, Ploiesti, Craiova, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi, Timisoara, Pitesti, Galati, Piatra Neamt, Targu Mures, Sighisoara, Tulcea, Brasov, Dorohoi, concentrate in zonele rurale si urbane), sprijinind prescolarii sa capete incredere in ei insisi, sa isi imbunatateasca cunostintele de citire si aritmetica, sa le creasca motivatia pentru invatat, puterea de concentrare si sa isi dezvolte aptitudinile sociale si de comunicare. Peste 12.000 de prescolari din Romania beneficiaza acum de programul IBM KidSmart si peste 250 de profesori au fost instruiti cu privire la folosirea optima a unitatilor.
Livrarea si instalarea echipamentelor atat la nivel global, cat si in Romania au fost facute de catre angajatii IBM in baza unui program de voluntariat intern.
Educatorii implicati in program considera ca un procent cuprins intre 81% si 100% din timpul petrecut de copiii folosind programul KidSmart a fost productiv. De asemenea, acestia au observat o imbunatarile imediata a abilitatilor de invatare a copiilor.
"Copiii au devenit din ce in ce mai independenti si mai comunicativi intre ei", a precizat Carmen Zanfir, educator director la gradinita nr. 42 din Bucuresti. Am putut observa ca folosirea KidSmart-ului i-a ajutat sa devina mai increzatori in anumite domenii, cum ar fi matematica elementara."
Pana la sfarsitul anului 2010, IBM Romania intentioneaza sa mai doneze peste 100 de unitati KidSmart catre gradinitele de stat din urmatoarele judete: Arad, Suceava, Botosani, Dolj, etc.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro