Huawei promite investiții masive țărilor care îi oferă condiții favorabile

Categorie: Afaceri

Huawei Technologies Co. este într-o situație în care găsește cu greu state partenere în care să-și implementeze tehnologiile. De aceea, promite o serie de avantaje țărilor care primesc compania să-și desfășoare activitatea în interiorul granițelor lor.

Conform Bloomberg, declarația a fost făcută de vice președintele global de marketing al companiei, Andrew Williamson într-un interviu acordat cu ocazia unei vizite în Mexico City.

Problemele Huawei au început luna trecută, când președintele SUA, Donald Trump a emis un ordin care ar putea restricționa compania să vândă echipamente în Statele Unite. De asemenea, Washingtonul a pus compania pe o listă neagră, ceea ce ar putea opri furnizarea de componente și servicii de producție americană, de la piese pentru echipamente, la aplicații Google.

Williamson spune că, în urma acțiunilor recente, cota pe piața a Huawei în Europa pe segmentul smartphone-urilor ar putea înregistra un declin ușor. Rezultatele financiare pentru al doilea trimestru urmează să ofere date clare în acest sens. Cumpărătorii încep să se teamă că telefoanelor Huawi li se vor impune o serie de restricții, ceea ce ar determina o scădere semnificativă a utilității.

Oficialul companiei continuă spunând că este nevoie de un cadru de reglementări globale în ceea ce privește siguranța informatică și că Huawei este dispusă să lucreze cu țările preocupate pentru a adresa problemele ridicate.

Justiția din Statele Unite acuză Huawei că ar fi furat secrete comerciale și a pornit o anchetă penală în acest sens.

Foto: SkyNews


Alte articole