Grupul Kindred a aplicat pentru licenta pe piata suedeza

Categorie: Pe scurt

Anuntata inca din 2015, re-reglementarea pietei suedeze a jocurilor de noroc a avut loc in acest an. Pana la acest moment, domeniul jocurilor de noroc din Suedia era unul de monopol, controlat de Svenska Spel. Prin aplicarea noii legislatii se incearca canalizarea a cel putin 90% din jocurile de noroc online catre operatorii licentiati. In acest fel statul suedez isi recapata controlul asupra industriei jocurilor de noroc, iar operatorii vor avea aceleasi posibilitati de a se dezvolta.

Grupul suedez Kindred a anuntat in cursul lunii august 2018 ca a aplicat pentru obtinerea licentei pentru pariuri si servicii de jocuri de noroc online pe teritoriul suedez. Grupul desfasura deja activitati pe teritoriul suedez, dar dupa reglementare va putea concura in conditii egale cu ceilalti operatori si isi va consolida angajamentul pentru clientii din aceasta tara.

Kindred a fost, de fapt, varful de lance al luptei pentru schimbarea regulilor in industria jocurilor de noroc online in Suedia, in incercarea sa de a oferi clientilor un mediu sigur si stabil pentru practicarea gamblingului. Urmare a votarii in Parlamentul suedez a legilor care reglementeaza acest sector, compania a solicitat in mod oficial o licenta de functionare, strategia pe termen lung a acesteia fiind sa functioneze pe piete reglementate local. De altfel, 43% din veniturile companiei in trimestrul 2 al anului 2018 au fost generate de pietele reglementate. Specificam ca aceasta detine doua branduri si in Romania: Vlad Cazino, cazino cu specific local, si Unibet.ro.

Henrik Tjarnstrom, CEO Kindred, a declarat: ,,Este foarte satisfacator faptul ca, in cele din urma, putem face acest pas catre conditii echitabile pe piata suedeza…Kindred a depus intotdeauna eforturi mari pentru a intelege ceea ce doresc clientii nostri, oferindu-le o experienta extraordinara intr-un mediu sigur, cu cele mai inalte standarde in materie de jocuri de noroc”.

Se pare ca obtinerea licentei va fi o simpla formalitate, intrucat compania si-a asumat deja angajamente in fotbalul suedez. Printr- o intelegere semnata in iunie, Kindred se obliga sa sponsorizeze primele doua ligi de fotbal din Suedia cu 173 de milioane de euro in urmatorii 6 ani. Acesti bani vor fi impartiti intre echipele din cele doua ligi, segmentul juvenil al fotbalului suedez si participarea echipelor din Suedia in competitiile europene.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole