Grecia speră ca marijuana medicinală să-i relanseze economia

Categorie: Pe scurt

Investitorii în plantațiile de canabis medicinal vizează Grecia datorită climei favorabile și a cadrului legal care se conturează astfel încât să favorizeze acest tip de investiții. Autoritățile sunt deschise la astfel de investiții și așteaptă ca într-o primă fază acestea să ajungă la 1,5 miliarde de euro. De aceea se lucrează intens la definitivarea cadrului legal care urmează să fie introdus până la finalul anului în curs. Prin exploatarea acestei noi industrii, guvernul de la Atena speră să reușească să împingă economia dintr-o criză în care se zbate de șapte ani.

Investitorii interesați să exploateze potențialul Greciei pentru cultivarea de canabis vor să investească masiv în sere și în facilități de prelucrare a canabisului cultivat. Conform ministrului dezvoltării rurale, această investiție ar putea oferi Greciei o deschidere către o piață de 200 de miliarde de euro în următorii 10 ani, scrie Bloomberg.com.

Primul Ministru Alexis Tsipras se bazează pe această investiție care ar putea avea un rol extrem de important în relansarea economiei, aflată într-o stare de degradare continuă, stare din care nu a reușit să iasă după criza economică. Previziunile arată că odată cu această investiție, economia va crește imediat cu 2%, urmând ca în 2018 să ajungă la o creștere de 2,5%.

Un singur campus de cultivare a canabisului care cuprinde între 12 și 15 sere ar putea genera peste 400 de locuri de muncă, ceea ce ar putea duce la o scădere a șomajului care este la peste 20% din noiembrie 2011, una dintre cele mai ridicate rate din Uniunea Europeană.

 


Alte articole

Adauga comentariu