Google: locul 1 in clasamentul Consumer Superbrands 2010 in Romania

15 decembrie 2010

Google ocupa locul 1 in editia curenta a Programului Consumer Superbrands 2010 in Romania, in urma centralizarii rezultatelor studiului efectuat de Superbrands Romania. Studiul este dezvoltat in fiecare an de catre Superbrands Romania si analizeaza pana la 1,500 de branduri din peste 50 de categorii economice. Etapele studiului cuprind: selectia calitativa realizata de panelul de experti ai Consiliului Superbrands, urmata de cercetarea de piata realizata anual de compania Nielsen pentru Superbrands Romania, potrivit unui comunicat de presa.

 

Studiul Superbrands din acest an a analizat 1 150 de branduri din 52 de categorii de produse si servicii. Primul filtru, calitativ, a fost asigurat de catre Consiliul Superbrands, care a evaluat brandurile pe criteriile aplicate international de catre organizatia Superbrands: calitate, incredere si diferentiere pe piata. Consiliul Superbrands pentru Romania a fost format in 2010 din 30 de personalitati, reprezentand membri marcanti ai mediului de afaceri, specialisti din industria de comunicare si mass media.

 

Din totalul brandurilor evaluate de catre Consiliu, doar 60% au fost acceptate penrtu a intra in cercetarea de piata condusa de catre Nielsen la scara nationala, pe un esantion de 1000 de subiecti, cu varsta cuprinsa intre 19-54 ani. 300 de branduri din aproape 25 de domenii de activitate s-au calificat pentru statutul de Superbrand 2010.

 

Lista primelor 10 branduri desemnate Consumer Superbrands in Romania pentru anul 2010 include: Google, BMW, Coca-Cola, Pampers, Mercedes Benz, Nokia, Nike, Jack Daniels, Microsoft si Sensiblu.

Un brand international de necontestat, dar cu o prezenta relativ noua in comunitatea de afaceri din Romania, brandul Google se bucura de cea mai inalta apreciere din partea expertilor, dar si a publicului, reusind sa obtina aceasta performanta dupa fiecare dintre cele doua etape ale studiului.  

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro