Electrica Oltenia devine CEZ Distributie, dupa separare activitatilor de distributie si furnizare

5 aprilie 2007

Compania CEZ Electrica Oltenia isi va schimba denumirea, in "CEZ Distributie", dupa ce actionarii au aprobat, la 9 martie, separarea celor doua tipuri de activitati derulate de firma, respectiv distributia si furnizarea de energie electrica, pentru a raspunde cerintelor Uniunii Europene. In urma procesului de separare a activitatilor companiei vor rezulta doua fime, respectiv CEZ Distributie SA si CEZ Vanzare SRL.

CEZ Distributie SA va continua activitatile de distributie a energiei electrice, iar CEZ Vanzare va avea ca obiect de activitate furnizarea electricitatii.

Cele doua firme rezultate in urma operatiunii vor avea aceeasi structura a actionariatului, in care grupul ceh Cez detine 51% din capital, Electrica - 36,99%, iar Fondul Proprietatea 11,99%.

CEZ Vanzare va deservi consumatorii eligibili si pe cei care nu vor schimba furnizorul.

Decizia separarii activitatilor a fost aprobata de principiu de actionarii firmei in 2006.

Grupul CEZ a platit, in 2005, suma de 166,5 milioane euro pentru achizitia a 51% din titlurile Electrica Oltenia, una dintre cele opt filiale ale Electrica.

Electrica Oltenia deserveste judetele Arges, Dolj, Gorj, Olt, Mehedinti, Teleorman si Valcea.

Pana in prezent, patru dintre filialele Electrica au fost privatizate. La inca o filiala, Electrica Muntenia Sud, licitatia a fost castigata de grupul italian Enel, dar transferul dreptului de proprietate nu a fost inca finalizat.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro