Disney se bazează pe Star Wars pentru creșterea veniturilor diviziei cinematografice

Categorie: Afaceri

Disney a anunțat că plănuiește o nouă serie Star Wars (Războiul Stelelor). Planul are ca obiectiv principal creșterea veniturilor obținute din filme informează BBC.

Compania media și-a publicat rezultatele financiare la începutul acestei săptămâni. Raportul arată că divizia de filme a înregistrat o scădere cu 1% a veniturilor în al patrulea trimestru. Această scădere se va resimți în profiturile anuale.

Veniturile trimestriale totale au crescut cu doar 4% în al patrulea trimestru, în timp ce profiturile au înregistrat un avans mult mai mare față de perioada similară a anului trecut datorită scăderilor de taxe aplicate în Statele Unite.

Beneficiul obținut de Diseny în urma scăderilor de taxe a ajuns la 1,6 miliarde USD, ceea ce s-a tradus într-o creștere cu 78% a profitului care a ajuns la 4,4 miliarde USD.

Venitul total înregistrat de companie în al patrulea trimestru a fost de 15,3 miliarde USD, creșteri fiind înregistrate doar la divizia de parcuri tematice.

În același timp, Disney a anunțat că a semnat un contract cu echipa care a creat serialul de succes „Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor) pentru a lucra la o nouă serie Star Wars.

Foto: looopings.nl


Alte articole