Disc frana flotant de la NG Brake Disc: solutie sigura in situatii delicate

24 mai 2018

Deplasarea in conditii de siguranta a unei motociclete cu performante incredibile depinde, in mare masura, de capacitatea de franare a acesteia. Concret, exista o relatie directa intre eficacitatea dovedita de sistemul de franare si vitezele medii de rulare, precum si indicii de exploatare dezvoltati de catre vehiculul pe care il detineti.

In conditiile unui trafic moderat, s-a ajuns la concluzia ca o motocicleta cu performante medii ajunge sa franeze sau sa ruleze liber aproximativ 30-40% din timpul de deplasare. Din punct de vedere mecanic, franarea intensiva arata ca puterea absorbita de catre frane depaseste, de cele mai multe ori, de 4-5 ori capacitatea motorului.

Cu alte cuvinte, cantitatea mare de caldura degajata cu prilejul franarilor bruste si dese contribuie, in mare masura, la diminuarea calitatilor si la scaderea duratei de viata a componetelor si accesoriilor reprezentative ale sistemului de franare! Tamburii, garniturile de franare si chiar discul de frana sufera deformari sau fisuri de pe urma incalzirii excesive a materialelor din care sunt confectionate.

NG Brake Disc: un leader in domeniul comercializarii discurilor de frana?

Daca la capitolul design, scuderiile nipone se plaseaza, cu lejeritate, pe primele locuri in topul celor mai prolific jucatori ai industriei moto, spaniolii de la NG Brake Disc detin suprematia pe piata accesoriilor si pieselor moto.

NG Brake Disc si-a inceput fabuloasa ascensiune in anul 1968, insa s-a lansat ca principal distribuitor si producator de discuri de frana abia 30 de ani mai tarziu. Beneficiind de aportul unui reviriment tehnologic repurtat de catre marile companii care activeaza in domeniul moto, NG Brake Disc se prezinta drept o companie specializata in producerea celei mai variate game de accesorii destinate imbunatatirii performantelor sistemului de franare. Succesul repurtat de-a lungul activitatii l-a transformat pe producatorul spaniol de discuri de frana intr-unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente si accesorii pentru marci renumite de motociclete si scutere. Aprilia, Honda, Husqvarna, Piaggio, Suzuki, Yamaha sau Derbi se numara printre cei mai prodigiosi constructori europeni si niponi care apeleaza la serviciile NG Brake Disc.

Spre deosebire de alti producatori de discuri de frana si alte piese moto, spaniolii au reusit sa cucereasca piete din Asia, Africa sau America de Sud.

Disc de frana victorios in batalia titanilor

La categoria “disc frana”, NG Brake Disc a iesit victorios dintr-o lupta acerba a titanilor. Mai mult de 15000 de unitati de disc frana si peste 1200 de modele se regasesc constant in stocurile depozitelului din Barcelona si sunt mereu pregatite pentru a invada piete cu destinatii exotice precum Argentina, Malaysia, Africa de Sud, Singapore, Uruguay sau Australia.

Repertoriul spaniol de modele de disc frana este destul de “colorat” si continua sa se perfectioneze continuu. O privire de ansamblu pe Unimotors.ro (UNIFORM SRL), unul dintre principalii dealer autohtoni de discuri de frana flotant marca NG Brake Disc, scoate la iveala o gama variata si completa de produse. Recent, tehnicienii NG Brake Disc au obtinut certificarea TUV, care atesta respectarea standardelor ISO 9001:2000 pentru noile tipuri de disc frana fata flotant.

Ca particularitati tehnice, putem ramarca ca aceste componente moto originale prezinta un diamentru exterior de 320 mm, un diametru interior de 64 mm, o grosime de 5 mm si un numar de 6 prezoane.

Din aceasta infruntare avem un singur castigator cert: curajosii motociclisti care aleg sa isi ia inima in dinti si sa demareze intr-o aventura tentanta si periculoasa, in acelasi timp, pe “planurile mioritice”.


Multumim pentru informatii Unimotors.ro

Punct de lucru: Splaiul Independentei, Nr. 14A, Rm. Valcea, Valcea.

Tel: 0752035535

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro