Deveniti manager de proiect pentru o cariera stralucita!

Categorie: Afaceri

Meseria se spune ca este bratara de aur, iar alegerea unei meserii adecvate poate aduce multe beneficii pe termen lung, mai ales o pozitie cheie precum cea de manager de proiect. Toata lumea aspira sa ajunga intr-un post de munca bine platit si respectat, iar managerul de proiect este persoana pe care toti o respecta in cadrul unei firme. Pentru a deveni manager de proiect, cei interesati pot vizita site-ul cursuriautorizate.eu pentru a decoperi vasta gama de meserii si profesii disponibile.
Ce acte si studii sunt necesare pentru a participa la acest curs? Orice viitor cursant trebuie sa aduca:
-Carte de identitate;
-Certificat de nastere;
-Certificat casatorie/decizie divort (daca este cazul);
-Studii superioare (licenta/master).
Exista trei mari grupuri de abilitati pe care un manager de proiect trebuie sa le aiba pentru a fi eficient:
-un grup de abilitati tehnice (sa stie totul din punct de vedere tehnic despre taskurile din proiect);
-un grup de abilitati de Project Management (abilitatea de a crea planificari si bugete, de a implementa si a face managementul sistemului de control al schimbarilor, abilitatea de a implementa si face administrarea sistemului de management al riscurilor si de a gestiona alte aspecte din cadrul proiectului);
-un grup de abilitati pentru lucrul cu oamenii (denumite uneori “soft skills” sau “people skills” – dintre care regasim: leadership, abilitatea de anticipated problemele, de a duce lucrurile la bun sfarsit, abilitatea de a negocia, de a convinge si a determina, abilitatea de a intelege “mediul proiectului”, aceea de a revizui, monitoriza si controla si abilitatea de a face management intr-un mediu in continua schimbare etc.).
Proiectele sunt alcatuite din sarcini, iar cunoasterea modului de gestionare a sarcinilor (si a tuturor celorlalti) este secretul pentru finalizarea proiectelor la timp.
Avand o buna intelegere a membrilor echipei, vom putea sa delegam sarcinile persoanelor potrivite pentru obtinerea celor mai bune rezultate posibile. Membrii echipei vor raspunde bine la un manager care deleaga sarcini adecvate care se potrivesc bine setului de calificari si le incredinteaza ulterior sa se descurce cu el. Trebuie sa incurajam colegii de proiect sa fie deschisi asupra tuturor problemelor pe care le intampina si sa isi puna in mod deschis parerea, fara sa le impunem regulile noastre. Astfel, se vor simti mai apreciati.
Beneficiile managementului sarcinilor sunt:
-Putem vedea imediat tot ceea ce facem.
-Stim care sunt prioritare.
-Stim cat timp trebuie sa facem acele sarcini.
-Putem grupa sarcinile impreuna pentru a rezolva problemele similare in acelasi timp.
-Putem mentine un volum de munca echilibrat, astfel incat sa fie delegate sarcini si termenele limita sa fie duse la bun sfarsit astfel incat sa nu ne suprasolicitam.
De asemenea, functia de manager de proiect presupune ca persoana responsabila cu acesta functie monitorizeaza in timp progresul atins fata de obiectivele propuse si redacteaza rapoarte lunare catre finantatori, parteneri si beneficiari cu respectarea datelor prevazute in contracte.
Face propuneri de imbunatatire a stilului de lucru pentru a maximiza eficienta atingerii obiectivelor propuse. Tot acest manager asigura circulatia informatiei in cadrul proiectului si pentru alte departamente ale organizatiei, asigurand periodic intalniri cu echipa de proiect si prezentand proiectul celorlalte departamente.
Este o profesioe pentru persoanele responsabile, meticuloase care prezinta interes chiar si pentru cea mai mica actiune pe care o fac. De aceea sunt necesare studiile superioare pentru a accesa cursul de manager de proiect, deoarece se presupune ca toti candidatii sunt direct interesati de o pozitie de leadership si responsabilitate.
Cursuriautorizate.eu ofera o ocazie foarte buna persoanelor care doresc sa se recalifice sau pur si simplu simt nevoia sa evolueze profesional. Aceste cursuri pot fi efectuate si de la distanta, iar rata de succes a cursurilor cursuriautorizate.eu, este de 100%!
Cursurile de formare profesionala sunt o ocazie perfecta pentru toti cei care doresc sa castige mai mult si sa beneficieze de longevitate intr-o profesie apreciata. Cursul de manager de proiect este doar unul dintre zecile de profesii organizate de catre cursuriautorizate.eu!
Dezvoltarea profesionala cuprinde o serie de activitati in care un profesionist sau o persoana poate invata noi cunostinte si abilitati legate de responsabilitatile la locul de munca, mediul de lucru si cel mai important, profesia cuiva. Obiectivele sale includ imbunatatirea abilitatilor de munca, eficienta sporita si productivitate. Mai mult, pregateste un angajat la urmatorul nivel al carierei sale, adica promovarea intr-o pozitie superioara intr-o organizatie sau companie. Aceste cursuri pot fi urmate fie de o persoana fizica in interesul propriu, fie pot fi oferite de companie angajatilor sai. Activitatile pot include abilitati de conducere si instruiri de management, cursuri de formare profesionala, seminarii si conferinte, printre altele.
Intr-o lume corporativa competitiva, preluarea unui nou rol in organizatia la care sunteti conectat sau pur si simplu invatarea de noi abordari pentru a le aplica in functia actuala este un lucru atat important, cat si provocator. Alegand programe de formare profesionala, puteti avea un avantaj competitiv fata de colegii dvs. si mai multe sanse sa fiti selectati pentru o promovare. Cand vine vorba de a fi mai eficient la locul de munca, aceste abilitati nou dobandite va pot ajuta sa fiti mai organizat si sa finalizati sarcinile rapid. Dezvoltarea profesionala continua va ofera cunostintele pe care angajatorii le vor lua in considerare si le vor aplica in operatiuni.
Studentii isi petrec ani de zile studiind si memorand lectiile pentru a deveni profesionisti si pentru a fi indivizi de succes. Cu toate acestea, cand vine vorba de lumea reala, isi dau seama ca se afla intr-un mediu diferit si, in curand, sunt obligati sa invete detaliile organizatiei pentru care lucreaza. Trec anii si uita ce au invatat de la facultate. Aici intervin cursurile de formare profesionala, care ii introduc intr-o cu totul alata lume.
Cursuriautorizate.eu va ofera un nou start important in cariera!

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole