Cum alegi cel mai bun domeniu pentru afacerea ta si ce greseli trebuie sa eviti in acest proces?

Categorie: Afaceri

Trebuie sa admitem faptul ca in secolul in care traim, depindem de Internet mai mult ca niciodata avand in vedere ca il utilizam pentru a comunica eficient, pentru a achita facturi, pentru a face diferite cumparaturi, insa mediul online este astazi si unul cu un potential urias pentru lansarea de afaceri. Foarte multi oameni au vazut in Internet o oportunitate, motiv pentru care in momentul actual numarul site-urilor online se afla intr-o crestere constanta. Lansarea unui proiect online este un lucru destul de simplu daca privim lucrurile exclusiv prin prisma usurintei cu care putem regasi toate serviciile necesare. Lucrurile se complica insa in momentul in care suntem pusi in situtia de a alege un doemniu pentru afacere sau chiar si un pachet de web hosting. Ofertele sunt foarte variate si destul de accesibile, aspect care ingreuneaza si mai mult aceasta alegere.

Lansarea unei afaceri pe Internet debuteaza in general cu alegerea unui nume de domeniu pentru afacere, aspect care in fond atribuie si o identitate unui magazin online. Provocarea alegerii unui domeniu potrivit reiese in principal din faptul ca in prezent exista pe Internet miliarde de site-uri, fiecare dintre acestea avand desigur nume de domeniu unice. Cu toate acestea insa, este important ca alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea ta sa fie un proces pe care sa il tratezi cu maxima seriozitate, daca iti doresti cu adevarat rezultate. Iata asadar cateva aspecte esentiale pe care este recomandat sa le ai in vedere in alegerea domeniului.

Opteaza pentru un nume de domeniu scurt, simplu si usor de aminit.

O greseala destul de frecventa pe care o fac administratorii web este aceea ca adesea isi indreapta atentia inspre nume de domenii lungi si complicate din dorinta de a fi cat mai unici, fara insa a lua in calcul faptul ca toate aceste lucruri nu fac decat sa ingreuneze si mai mult memorarea numelui de domeniu. O regula in acest sens, ne spune destul de clar faptul ca un nume de domeniu nu ar trebui sa fie niciodata prea lung, prea complicat sau sa contina combinatii de si cifre si simboluri.

Asigura-te ca stii care iti sunt nevoile.

Fiind la inceput de drum, este destul dep utin probabil sa stii care sunt nevoile site-ului tau, insa cu putina documentare, nu ar trebui sa fie foarte dificil sa realizezi care sunt nevoile site-ului tau. In plus, daca vei colabora cu o companie serioasa, expertii din cadrul acesteia te pot ajuta sa alegi cu o mai mare usurinta serviciile de inregistrare domenii si web hosting potrivite.

Nu transforma pretul serviciilor de inregistrare domenii intr-un factor de decizie!

Este cat se poate de adevarat faptul ca start-up-ul in ecommerce presupune numeroase investitii, insa acest aspect nu ar trebui sa te puna niciodata in situatia sa transformi pretul serviciilor de domenii si web hosting este astazi mai accesibil ca niciodata, astfel ca nu exista nici macar un motiv pentru care sa faci compromisuri in acest sens. Trebuie sa ai in vedere faptul ca un serviciu de inregistrare domenii sau unul de web hosting nepotrivit poate avea repercusiuni destul de grave asupra modului in care evolueaza o afacere online. Asadar, indreapta-ti atentia inspre servicii de calitate.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole