Cresterea economica din zona euro in ultimii 6 ani isi mentine ritmul accelerat

Categorie: Pe scurt

Conform celui mai recent sondaj al unui institut de statistica din Germania arata ca noile comenzi de produse si servicii primite de catre companiile europene, precum si creare de noi locuri de munca au sustinut o activitate economica intensa a business-urilor active in zona euro.

Ritmul de crestere pentru luna mai 2017 s-a mentinut la nivel ridicat, la fel ca in ultimii sase ani, releva studiul realizat in randul managerilor de achizitii din domeniul serviciilor, dar si din productie.

IHS Markit, institutul care a centralizeaza si interpreteaza datele, scoate in evidenta doua tari ca fiind motorul economic al zonei euro, respectiv Germania si Franta.

Studiul arata ca afacerile din sectoarele de productie au manifestat o robustete aparte in luna mai cand, cresterea cererii a determinat si crearea de noi locuri de munca, ceea ce a dus la cresterea ratei angajarilor la cel mai accelerat ritm din ultimul deceniu.

Domeniile de productie si-au manifestat forta in special in Germania, in timp ce Franta a excelat pe segmentul serviciilor.

In acest context, produsul intern brut al zonei euro pentru al doilea trimestru a crescut cu 0,7%.


Alte articole

Adauga comentariu