Audi primește o amendă de 800 milioane EUR ca urmare a scandalului emisiilor motoarelor diesel

Categorie: Pe scurt

Procurorii germani și brandul auto Audi au ajuns la o înțelegere în scandalul încălcării normelor de emisii la motoarele diesel. Audi urmează să plătească 800 de milioane de EUR, scrie BBC.com.

Brandul de mașini premium aflat în portofoliul Volkswagen spune că acceptă amenda și își asumă responsabilitatea pentru acuzațiile aduse.

Amenda Audi se adaugă înțelegerii anterioare pe care autoritățile din Germania au încheiat-o cu Volkswagen. Grupul auto german acceptase să plătească 1 miliard EUR în urma scandalului încălcării normelor de poluare, izbucnit în 2015.

Fostul șef Audi, Rupert Stadler, anchetat în scandalul supranumit „dieselgate”, a declarat că mașinile afectate au fost produse între 2004 și 2018.

Conform declarației oficiale Audi, unele motoare V6 și V8 au fost scoase pe piață cu o funcție software care nu era permisă.

Scandalul „dieselgate” a izbucnit în 2015, când autoritățile din Statele Unite au descoperit că unele dintre mașinile cu motoare diesel de la VW aveau o funcție care le permitea să ofere rezultate mincinoase la testele de emisii efectuate.


Alte articole