Apple va dona castigurile obtinute de Black Friday pentru lupta impotriva SIDA

25 noiembrie 2014

Apple a lansat recent o campanie pentru a marca Ziua Mondiala de Combatere a SIDA; utilizatorii vor putea contribui prin donatii in urma achizitiei de aplicatii din App Store. Timp de doua saptamani, cat va dura campania, Apple va oferi 25 de aplicatii cu continut nou special, sub marca (RED) (incluzand, printre altele, Angry Birds, Garage Band si FIFA 15), si va oferi castigurile obtinute Fondului Global pentru combaterea SIDA.

„Suntem de parere ca viata este cel mai de pret cadou pe care il poate darui cineva”, a declarat Tim Cook, directorul executiv al companiei, dupa anuntul cu privire la donatii. Acesta a amintit cat de importanta a fost contributia utilizatorilor de produse Apple in finantarea campaniilor anti-SIDA din Africa si a apelat la bunavointa acestora si cu ocazia lansarii prezentei actiuni de strangere de fonduri.

In plus, Apple si-a manifestat intentia de a dona si o parte din castigurile pe care le va obtine la nivel global cu ocazia sarbatorilor Black Friday (28 noiembrie) si Cyber Monday (1 decembrie) – cele mai prolifice zile din punctul de vedere al vanzarilor din timpul anului. De Black Friday, compania va oferi cumparatorilor din SUA un card de cadouri iTunes, editie speciala, la fiecare achizitie de produse Apple marcate cu simbolul special anti-SIDA, (RED). Pentru orice card distribuit, Apple va dona Fondului Global un anumit procent din fiecare vanzare.

Parteneriatul Apple cu (RED), organizatia de caritate fondata de solistul Bono de la U2 pentru combaterea HIV/SIDA in Africa, a inceput in anul 2006, cand Apple a donat 10 $ pentru fiecare iPod Nano Red in editie speciala vandut.

Sursa: CNET

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro