Aplicatiile de securitate IT s-au vandut cel mai bine in vreme de criza pe GECADshop.ro

22 noiembrie 2010

Aplicatiile software de securitate IT s-au vandut in 2010 cel mai bine pe GECADshop.ro, magazin online de software detinut de compania GECAD NET. Din volumul total de vanzari inregistrate de magazin in primele 10 luni ale acestui an, 72% revine programelor de securitate, 8% suitei Microsoft Office, 5% aplicatiilor de editare audio-video, iar 4% aplicatiilor de proiectare asistata (tip CAD), potrivit unui comunicat de presa.

 

Corina Botezatu, Web Sales Manager la GECAD NET a explicat: „Este clar ca in ultimii doi ani accentul s-a mutat foarte mult de la aplicatiile de tip CAD catre aplicatiile mai ieftine si de care ai neaparat nevoie. Proiectele in domeniul constructiilor s-au diminuat drastic ceea ce a dus si la caderea vanzarilor de software specializat. In acelasi timp insa, sunt foarte putine companii dispuse sa riste siguranta informatiilor confidentiale si sa ramana descoperite in fata atacurilor IT”.

 

Din cifra de afaceri totala a GECADshop.ro, cam 80% este asigurata de companii si 20% de utilizatorii individuali. „Am constatat cu surprindere ca foarte bine se vinde catre utilizatorii individuali sistemul de operare Windows 7, in timp ce firmele prefera alte produse Microsoft precum suita Office sau diferitele aplicatii de tip server”, a adaugat oficialul.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro