AdNet Telecom - singurul operator din Romania care participa la Ziua Mondiala IPv6 alaturi de Google, Facebook si Akamai

7 iunie 2011

AdNet Telecom este singurul operator roman care va lua parte, pe 8 iunie, la World IPv6 Day, demers initiat de Internet Society (ISOC), cu scopul de a promova si incuraja trecerea cat mai rapida si eficienta la IPv6. Toti participantii, printre care si Google, Akamai si Facebook, isi vor oferi serviciile peste IPv6 pentru 24 de ore.

Substituirea IPv4 cu IPv6 devine imperios necesara in conditiile in care spatiul de adrese devine insuficient de la o zi la alta. Prin urmare, industria trebuie sa actioneze rapid pentru a accelera adoptarea completa a IPv6, in caz contrar existand riscul aparitiei de costuri uriase si functionalitate online limitata pentru utilizatorii de Internet de pretutindeni.

 

Scopul acestui test , World IPv6 Day, este de a motiva organizatiile din industrie - furnizorii de servicii de internet, producatorii de hardware, vanzatorii de sisteme de operare si companiile de web –sa isi pregateasca sistemele pentru a asigura o tranzitie reusita catre sistemul de adrese IPv6, in timp ce adresele IPv4 sunt pe cale de a se epuiza.

Acest demers nu este o premiera pentru AdNet Telecom, care, inca din ianuarie 2011, ofera gratuit internet IPv6 in toate Internet Exchange-urile in care este prezent: Balcan-IX, Interlan, De-Cix, Ronix si in centrele de colocare - Nxdata, Ancotel (FrankFurt), AdNet DataCenter.

 

“Capitolul Roman al Internet Society (http://www.isoc.ro) isi anunta angajamentul de a sprijini evenimentul "Ziua Mondiala Ipv6" organizat de Internet Society. Acest prim test global de functionare Ipv6 care se va desfasura pe 8 Iunie 2011, va reuni un numar mare de siteuri web din intreaga lume, care isi vor face disponibil continutul prin Ipv6 pentru o perioada de 24 de ore. De asemenea, felicitam initiativa Adnet Telecom de a se alatura testului, care vizeaza testarea sistemelor in conditii controlate, permitind participantilor sa sa pregateasca pentru adoptarea la scara larga al protocolului Ipv6. “ Elena Zvarici - Internet Society Romania

 

"Datorita climatului economic dificil din ultimii ani, dar si a lipsei de intelegere a beneficiilor, majoritatea companiilor nu au facut investitii si nu au concentrat eforturi in sensul adoptarii tehnologiei IPv6. Companiile, dar si agentiile de stat, ar trebui sa dezvolte intern strategii de accelerare a adoptarii tehnologiei - conform previziunilor actuale in februarie 2012 nu vor mai fi disponibile adrese IPv4.

 

In paralel, ar trebui sa isi intrebe furnizorii de servicii si echipamente IT&C despre planurile lor in privinta adoptarii tehnologiei si in primul rand a pregatirii lor din punct de vedere a securitatii. Din acest punct de vedere, structura pe care protocolul IPv6 a fost construit este mai sigura. Datorita nematurizarii tehnologiei pot exista insa anumite pericole, multe din tehnicile de securizare valabile pe tehnologia IPv4 nu vor mai fi putea proteja retelele IPv6. AdNet Telecom, prin departamentul de R&D, dezvolta in mod accelerat solutii de securizare a retelei proprii si a partenerilor sai care au adoptat deja tehnologia IPv6." Flavius Porumb, CTO AdNet Telecom. 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro