260 GBP pe an – prețul pe care îl vor plăti familiile britanice pentru Brexit

Categorie: Pe scurt

Marea Britanie are nevoie de un nou acord comercial cu UE, iar dacă nu reușește să-l obțină, britanicii vor simți în mod direct „divorțul” de Bruxelles. Conform unui studiu publicat în cursul zilei de marți, 17 octombrie și preluat de CNN, creșterea prețurilor care va veni odată cu Brexit-ul va crește cheltuielile anuale a unei familii obișnuite din Marea Britanie cu aproximativ 260 GBP.

Studiul a fost realizat în Marea Britanie de către „Trade Policy Observatory” și „Resolution Foundation” previzionează că unele familii vor simți o creștere și mai semnificativă a costurilor anuale, creștere care va ajunge și la 500 GBP.

În cazul în care nu va reuși să ajungă la un acord comercial cu UE până în martie 2019, data ieșirii complete din UE, Marea Britanie va trebui să-și stabilească relațiile comerciale după regulile generale dictate de către Organizația Mondială a Comerțului.

Primul Ministru, Theresa May spune că o lipsa unui acord este de preferat în favoarea unui acord dezavantajos, dar o serie de grupuri de business din țară o contrazic și insistă ca autoritățile să ajungă la un acord deoarece economia britanică și puterea de cumpărare a britanicilor va avea de suferit.

Conform studiului taxele pentru produsele importate din UE vor crește semnificativ. De exemplu, taxele produselor lactate va crește cu 45%, a produselor din carne cu 37%, în timp ce îmbrăcămintea, încălțămintea, băuturile alcoolice și tutunul vor înregistra creșteri de taxe de 10%.

Aceste taxe de import se vor traduce în prețuri la raft mai mari cu 8% pentru produsele lactate și cu 6% pentru produsele lactate.

În prezent, negocierile par să fi ajuns într-un punct de blocaj.

Anual, între Marea Britanie și UE se fac schimburi comerciale de produse și servicii de 500 de miliarde GBP.

Foto: 10news.dk


Alte articole

Adauga comentariu