Volvo vrea sa renunte la motoarele traditionale in favoarea celor electrice

Categorie: Pe scurt

Volvo ia atitudine si se indreapta catre masini prietenoase cu mediul inconjurator. Compania are planuri serioase sa se axeze in exclusivitate pe alternativele hibrid si electrice incepand cu 2019. Pentru inceput toate modelele care vor fi lansate in 2019 si dupa vor fi avea disponibile doar propulsii electrice sau hibrid.

In paralel vor mai fi produse si modele cu combustie interna care vor fi retrase treptat, urmand ca pana in 2025 Volvo sa le elimine complet din gama de autovehicule produse. Prin acest demers, Volvo devina prima companie cu traditie din industrie care isi asuma un astfel de angajament.

Desi masinile electrice nu sunt o noutate, ele au prins avant in ultimul deceniu, cu precadere in ultimii cinci ani, devenind o alternativa din ce in ce mai atractiva la autovehiculele traditionale. Totusi, anul trecut, masinile electrice au reprezentat dor 1% din vanzarile de masini noi din Europa, Statele Unite si China. Principalele inconveniente sunt preturile inca destul de ridicate si autonomia redusa.


Alte articole

Adauga comentariu