Un avion al companiei ariene Norwegian stabilește recordul pentru cea mai rapidă cursă comercială transatlantică subsonică New-York – Londra

Categorie: Pe scurt

Norwegian este o companie aeriană low-cost care s-a obișnuită să fie în centrul atenției cu realizări record. După ce a lansat cea mai lungă cursă low-cost, compania vine cu un nou record, parcurgerea distanței New-York – Londra în doar 5 ore și 13 minute.

Conform Business Insider, avionul Boeing 787-9 Dreamliner al companiei Norwegian a decolat de pe aeroportul JFK din New York, iar 5 ore și 13 minute mai târziu ateriza la Londra, pe Gatwick. Acesta a fost cel mai rapid zbor comercial subsonic înregistrat vreodată. Recordul precedent fusese stabilit la 5 ore și 16 minute.

Cei 284 de pasageri aflați la bord au fost încântați să ajungă la destinație cu 53 de minute înainte de ora anunțată de sosire.

Performanța s-a datorat vântului puternic din spate care a ajutat avionul să traverseze Atlanticul cu o viteză medie de 1.249 km/h.

Chiar dacă este o performanță notabilă, nu se compară cu performanțele avionului comercial supersonic Concorde care în 7 februarie 1996 a traversat Atlanticul în 2 ore și 53 de minute.


Alte articole

Adauga comentariu