Singapore oprește creșterea numărului de mașini pe șoselele sale începând din februarie 2018

Categorie: Pe scurt

Singapore este unul dintre cele mai costisitoare ale lumii atunci când vine vorba de deținerea unui autoturism, dar și unul dintre orașele lumii cu cel mai aglomerat trafic. De aceea, autoritățile au decis ca, începând cu luna februarie a anului viitor să stopeze creșterea numărului de mașini pe șosele.

Rata de creștere anuală admisă a numărului de mașini în oraș era de 0,25%, iar de la începutul anului viitor va fi 0. Reprezentanții autorităților din transporturi au spus că măsura este una necesară în condițiile în care noi extinderi a rețelei rutiere sunt puțin probabile în contextul constrângerilor legate de spațiu. Mai mult, rețeaua de drumuri ocupă peste 12% din suprafața orașului-stat.

Singapore este mai mic decât New York, terenul este foarte valoros, iar autoritățile vor să se asigure că îl exploatează cât mai eficient în beneficiul locuitorilor, respectiv pentru îmbunătățirea calității vieții acestora. Infrastructura din Singapore este una dintre cele mai eficiente din lume, iar guvernul își propune să investească 21 de miliarde USD în rețeaua de transport public.

În Singapore șoferii trebuie să-și cumpere o autorizație pentru a deține un autoturism, iar costul unei astfel de autorizații, valabile 10 ani este unul foarte mare, pornind de la câteva zeci de mii USD pentru autoturisme mici.


Alte articole

Adauga comentariu