Scuterul, cel mai popular mijloc de trasport prin oras

19 ianuarie 2021

In foarte multe tari europene dar si din lume, scuterul este considerat cel mai popular mijloc de transport utilizat in special pe distante scurte, de regula in oras. In ceea ce priveste conducatorii de scutere din Romania legislatia este una extrem de permisiva. Potrivit codului rutier modificat, posesorii permiselor de conducere categoria B primesc, automat, dreptul de conducere a unui moped, vehicul incadrat in categoria AM, din care face parte si scuterul.

Ca mijloc de transport pe distante scurte, scuterul ofera avantaje multiple! Un prim avantaj este acela al emisiilor poluante extrem de reduse, comparativ cu alte vehicule precum autoturisme non electrice sau motociclete. Printre alte avantaje se numara usurinta la parcare, pretul scazut de achizitie dar si consumul redus de combustibil.

De ce sa conduci un scuter?

A conduce un scuter este, in opinia multor amatori ai sporturilor pe doua roti, un lucru extrem de placut si practic.

Daca te-ai gandit sa renunti la vechiul tau autovehicul in detrimentul unui nou scuter, vei constata, in scurt timp, o serie de avantaje imediate care vin la pachet odata cu aceasta trecere. Iata, pe scurt, care sunt aceste beneficii pe care noul tau moped ti le va aduce:

Gasesti usor loc de parcare

Orasele mari sunt supraincarcate de autoturisme! De aceea, a gasi un loc de parcare in centrul orasului devine o adevarata aventura! Majoritatea locurilor de parcare din zonele centrale sunt taxate, asa ca trebuie sa faci un efort financiar important daca vreisa parchezi masina intr-o zona centrala. In cazul unui scuter, acesta poate fi parcat foarte usor, pe trotuar sau in locuri mai inguste, indisponibile unui autovehicul.

Consumul redus de carburant

Scuterul are un consum redus de carburant comparativ cu o masina. Concret, daca in cazul unui autovehicul, consumul mediu urban se ridica la 7-8 l/100km, consumul urban mediu al unui scuter este de doar 3-4 l la 100km!

Asadar, nu trebuie sa te mire daca faci plinul cu 40-50 lei si circului zi de zi timp de aproximativ 2 saptamani.

Te misti mai repede prin oras

Daca dai de o coloana de masini pe marile bulevarde, esti nevoit sa mergi bara la bara pret de 30 minute sau chiar o ora. Astfel, pierzi timp pretios, care ar putea fi utilizat pentru alte activitati, recreative sau nu. Daca ai un scuter, te strecori usor si ajungi in fata tuturor! Mai exact, jalonezi printre masini, ocolesti, depasesti si scapi imediat de aglomeratie! In plus, daca esti norocosul detinator al unui scuter mai zdravan de 125 sau 250 cm3, ai privilegiul de a pleca primul de la semafor si de a ajunge primul la urmatorul! Astfel, drumul cu un scuter nu va depasi durata de un sfert de ora!

In general piesele pentru scutere au preturi variabile si sunt insotite de certificate de garantie si de conformitate astfel incat exigenta clientilor si siguranta lor in trafic sau in timpul agrementului sa fie asigurata!

Dintre cele mai cautate piese pentru moto scutere putem mentiona:

 • amortizoare
 • axe cu came
 • acumulatori
 • cabluri
 • curea scuter, de transmisie
 • lanturi distributie
 • placute si discuri de frana
 • releuri
 • supape
 • diverse filtre
 • rulmenti

Asadar, este de preferat achizitionarea de piese originale, pentru moto scuterul tau, importanta acestor piese fiind de necontestat!

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro