Sansele tale de a obtine un credit depind de multe aspecte

Categorie: Pe scurt

Indiferent daca alegi sa lucrezi cu o banca sau cu un IFN, atunci cand soliciti un credit trebuie sa prezinti… incredere! Iar asta nu este o chestiune relativa, subiectiva, ci se calculeaza in functie de diverse aspecte. Esti un client “serios”, cu sanse foarte mari de a returna banii? Atunci institutia respectiva te va credita cu siguranta.

Fiecare companie are desigur anumite criterii pe care le ia in calcul, dar pe scurt este vorba despre capacitatea clientului de a putea returna banii primiti fara un efort major. Altfel spus, chiar daca tu crezi ca ai putea sa “te descurci” in viitor, bancile si IFN-urile cauta sa se asigure ca acest lucru se va intampla fara probleme. Din analiza va rezulta un anumit scoring bancar.

In cazul bancilor, procesul este unul ceva mai complex. Bancile au un proces mai riguros, chiar si daca iti ofera o suma mica de bani sau un card de credit. In cazul IFN-urilor, procesul este ceva mai prietenos, mai simplu, in special in cazul in care vrei un imprumut de mica valoare, pe termen scurt. In orice caz, de maxima importanta este statutul de salariat, adica sa dovedesti ca ai venituri constante.

Valoarea veniturilor se ia in calcul si se calculeaza dupa anumite formule. Daca faci parte dintr-o familie, se pot lua in calcul si veniturile celorlalte persoane, daca participa la credit. De asemenea, anumite tipuri de venituri pot fi sau nu luate in calcul partial sau total – de exemplu venituri din chirii, din dividende, din activitati independente etc.

Nu doar persoanele fizice pot avea nevoie de credite, ci si persoanele juridice. Si in cazul acestora se calculeaza un scoring, in functie de alte aspecte. Revenind la utilizatorii individuali, conteaza si istoricul de creditare. Cei ce au mai avut credite sunt avantajati, atat timp cat le-au returnat in conditii normale – adica si-au respectat contractele, obligatiile, promisiunile. La acordarea de imprumuturi conteaza stabilitatea (locul de munca, existenta unor proprietati imobiliare – daca este vorba si de ipoteca), dar si gradul general de indatorare – nu te poti imprumuta peste o anumita valoare, in functie de veniturile tale.

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole

Adauga comentariu