Reglementarea pietei pariurilor online din Romania protejeaza jucatorii de posibilele fraude

Categorie: Afaceri

Anul 2017 a venit cu masuri legale concrete in ceea ce priveste reglementarea pietei pariurilor online, fie ele sportive sau jocuri de cazino. Astfel de la 1 ianuarie 2017, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a devenit institutia care se ocupa de reglementarea pietei si, in primul rand de acreditarea agentiilor de pariuri care isi desfasoara activitatea prin intermediul internetului.

Nevoia unei reglementari a acestui domeniu extrem de dinamic si in plina dezvoltare pe piata din Romania, care angreneaza din ce in ce mai multi operatori internationali de cazinouri si agentii de pariuri sportive online, era una iminenta atat din punct de vedere fiscal, cat si din perspectiva protectiei jucatorilor. Pe langa operatorii internationali, legitimi, apareau „platforme capusa” care exploatau naivitatea unora dintre jucatori venind cu oferte „de nerefuzat” si sume initiale consistente. Jucatorii picau in plasa, iar dupa ce incepeau sa piarda din ce in ce mai mult si realizau ca totul este o inselatorie, era prea tarziu, site-urile respective se inchideau, iar identificarea celor din spatele operatiunii nelegitime era un proces anevoios si, de cele mai multe ori, fara rezultate concrete.

ONJN urmareste respectarea legilor fiscale si achitarea taxelor in conformitate cu legislatia in vigoare de catre operatorii de jocuri de noroc online si pariuri sportive online din Romania, precum si verificarea si acreditarea noilor operatori care vor sa-si dezvolte operatiuni pe piata locala. Prin reglementarea corecta, echitabila si transparenta a pietei jocurilor de noroc si a pariurilor sportive, organismul protejeaza si interesele jucatorilor, astfel incat acestia sa poata beneficia de ofertele agentiilor de pariuri si a cazinourilor online in conditii de siguranta.

Contextul asigurat de reglementarea pietei face si agentiile de pariuri si cazinourile online sa devina mai responsabile si sa-si respecte obligatiile asumate odata cu primirea licentei de operare in Romania. În acest sens, casa de pariuri sportive 888sport, una dintre cele mai active de pe piata romaneasca de profil, membra a grupului 888 Holdings, vine cu un pachet extins de sporturi disponibile jucatorilor, dar si cu variante multiple de pariuri care pot face jocul mai interesant.

Lansat in 2008, 888sport a crescut in topul preferintelor jucatorilor tocmai datorita orientarii pariurilor catre latura de divertisment prin diversificarea sporturilor deschise, a numarului de meciuri si prin transformarea experientei jucatorului intr-una interactiva prin posibilitatea plasarii de pariuri live, pe actiunile din timpul meciurilor.

888sport a salutat reglementarea pietei pariurilor sportive din Romania si incurajarea concurentei loiale dintre operatorii activi pe piata nationala. „O piata concurentiala este intotdeauna un mediu propice pentru dezvoltarea unor produse si servicii in beneficiul clientului final, in cazul nostru, al agentiilor de pariuri sportive online, jucatorul. Pentru operatiunile noastre din Romania primul trimestru al anului 2017 a reprezentat o crestere a cotei de incredere a clientilor. Pe termen lung, reglementarile legale care au intrat in vigoare in 1 ianuarie vor reusi sa imbunatateasca imaginea acestui domeniu, al pariurilor online care trebuie abordat ca o forma de divertisment.” a declarat managerul operatiunilor 888sport.ro.

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro


Alte articole